Działalność warsztatów rzemieślniczych w zakresie produkcji przetworów mięsnych i wyrobów garmażeryjnych.
Monitor Polski
M.P.1957.20.150
Akt utracił moc Wersja od: 23 stycznia 1957 r.
ZARZĄDZENIE
MINISTRÓW HANDLU WEWNĘTRZNEGO, PRZEMYSŁU DROBNEGO I RZEMIOSŁA ORAZ PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO
z dnia 23 stycznia 1957 r.
w sprawie działalności warsztatów rzemieślniczych w zakresie produkcji przetworów mięsnych i wyrobów garmażeryjnych.
W celu zwiększenia dostawy przetworów mięsnych i wyrobów garmażeryjnych na zaopatrzenie rynku odpowiednio do możliwości surowcowych i przy zachowaniu czynnika pełnej planowości w zakresie rozwoju przemysłu uspołecznionego, na podstawie art. 4 ust. 1 ustawy z dnia 10 lutego 1949 r. o obrocie zwierzętami gospodarskimi i produktami uboju oraz o ich przetwórstwie (Dz. U. z 1949 r. Nr 21, poz. 135 i z 1952 r. Nr 44, poz. 300), art. art. 3 ustawy z dnia 18 listopada 1948 r. o dostawach, robotach i usługach na rzecz Skarbu Państwa oraz niektórych kategorii osób prawnych (Dz. U. Nr 63, poz. 494), art. 3 ust. 2 dekretu z dnia 29 października 1952 r. o gospodarowaniu artykułami obrotu towarowego i zaopatrzenia (Dz. U. z 1952 r. Nr 44, poz. 301 i z 1956 r. Nr 54, poz. 244) i § 1 zarządzenia nr 65 Prezesa Rady Ministrów z dnia 23 stycznia 1957 r. w sprawie przekazania uprawnień do wydawania przepisów o gospodarowaniu mięsem (Monitor Polski Nr 20, poz. 148) oraz rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 11 lipca 1956 r. w sprawie zakresu działania Ministra Przemysłu Spożywczego (Dz. U. Nr 30, poz. 140), rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 13 października 1951 r. w sprawie zakresu działania Ministra Przemysłu Drobnego i Rzemiosła (Dz. U. Nr 60, poz. 410 z późniejszymi zmianami) i rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 19 lutego 1949 r. w sprawie zakresu działania Ministra Handlu Wewnętrznego (Dz. U. Nr 10, poz. 62 z późniejszymi zmianami) zarządza się, co następuje: