§ 11. - Działalność warsztatów rzemieślniczych w zakresie produkcji przetworów mięsnych i wyrobów garmażeryjnych.
Monitor Polski
M.P.1957.20.150
Akt utracił moc
Wersja od: 23 stycznia 1957 r.
§ 11.
1.
Zaopatrzenie w masę mięsno-tłuszczową potrzebną do produkcji powinno odbywać się w myśl zasad określonych w § 6, z tym że surowiec do produkcji rzemieślniczych warsztatów, o których mowa w § 10 pkt 1, będzie zagwarantowany przez "Zespół Mięsny" powołany zarządzeniem nr 367 Ministra Handlu Wewnętrznego i Ministra Przemysłu Mięsnego i Mleczarskiego z dnia 6 lipca 1953 r. w sprawie usprawnienia zaopatrzenia rynku w mięso i jego przetwory drogą zacieśnienia współpracy miedzy organizacjami handlowymi i przemysłowymi - przy ustalaniu kwartalnych planów zaopatrzenia i produkcji dla wszystkich producentów w oparciu o otrzymany limit surowca.
2.
Rzemieślnicze warsztaty, produkujące na zlecenie jednostki handlu uspołecznionego (§ 10 pkt 2) - jako nie objęte planem produkcji przez "Zespół Mięsny" - będą otrzymywały surowiec z uspołecznionych zakładów obrotu hurtowego mięsem w ramach miesięcznego rozdzielnika na mięso, ustalonego przez zarząd (wydział) handlu prezydium powiatowej (miejskiej) rady narodowej dla tejże jednostki.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .