§ 11. - Działalność warsztatów rzemieślniczych w zakresie produkcji przetworów mięsnych i wyrobów garmażeryjnych.

Monitor Polski

M.P.1957.20.150

Akt utracił moc
Wersja od: 23 stycznia 1957 r.
§  11.
1.
Zaopatrzenie w masę mięsno-tłuszczową potrzebną do produkcji powinno odbywać się w myśl zasad określonych w § 6, z tym że surowiec do produkcji rzemieślniczych warsztatów, o których mowa w § 10 pkt 1, będzie zagwarantowany przez "Zespół Mięsny" powołany zarządzeniem nr 367 Ministra Handlu Wewnętrznego i Ministra Przemysłu Mięsnego i Mleczarskiego z dnia 6 lipca 1953 r. w sprawie usprawnienia zaopatrzenia rynku w mięso i jego przetwory drogą zacieśnienia współpracy miedzy organizacjami handlowymi i przemysłowymi - przy ustalaniu kwartalnych planów zaopatrzenia i produkcji dla wszystkich producentów w oparciu o otrzymany limit surowca.
2.
Rzemieślnicze warsztaty, produkujące na zlecenie jednostki handlu uspołecznionego (§ 10 pkt 2) - jako nie objęte planem produkcji przez "Zespół Mięsny" - będą otrzymywały surowiec z uspołecznionych zakładów obrotu hurtowego mięsem w ramach miesięcznego rozdzielnika na mięso, ustalonego przez zarząd (wydział) handlu prezydium powiatowej (miejskiej) rady narodowej dla tejże jednostki.