Ustalenie wymagań, jakim winny odpowiadać pomieszczenia i urządzenia zakładów mleczarskich.
Dz.U.1949.4.24
Akt utracił mocROZPORZĄDZENIE
MINISTRÓW PRZEMYSŁU I HANDLU ORAZ ZDROWIA
z dnia 22 grudnia 1948 r.
w sprawie ustalenia wymagań, jakim winny odpowiadać pomieszczenia i urządzenia zakładów mleczarskich.
Zlewnia mleka.
Zlewnia mleka.
Śmietańczarnia.
Śmietańczarnia.
Mleczarnia.
Mleczarnia.
Maślarnia.
Maślarnia.
Serownia.
Serownia.
Kazeiniarnia.
Kazeiniarnia.
Przepisy ogólne.
Przepisy ogólne.
mleczrnie - do wyrobu masła jedno pomieszczenie,
mleczarnie i maślarnie do wyrobu serów, przeznaczonych do spożycia w stanie świeżym, jeżeli rozmiar przerobu przekracza 200 litrów dziennie - jedno pomieszczenie,
mleczarnie i maślarnie do wyrobu serów dojrzewających - dwa pomieszczenia i dojrzewalnię,
serownie do wyrobu masła z serwatki lub mleka nie nadającego się do wyrobu serów w ilości przekraczającej 10 kg masła dziennie - jedno pomieszczenie,
mleczarnie, maślarnie i serownie:
do wyrobu kazeiny mokrej - jedno pomieszczenie,
do wyrobu zaś kazeiny suchej - dwa pomieszczenia.
Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »