Reglamentowana sprzedaż mięsa i jego przetworów.
M.P.1981.18.152
Akt utracił mocUCHWAŁA Nr 135
RADY MINISTRÓW
z dnia 12 lipca 1981 r.
w sprawie reglamentowanej sprzedaży mięsa i jego przetworów.
w tym: 1 kg mięsa i wędlin grupy I,
1 kg mięsa i wędlin grupy II,
w tym: 0,6 kg mięsa i wędlin grupy I,
2,6 kg mięsa, wędlin i drobiu grupy II,
0,5 kg mięsa i wędlin grupy III,
w tym: 0,8 kg mięsa i wędlin grupy I,
3,4 kg mięsa, wędlin i drobiu grupy II,
0,8 kg mięsa i wędlin grupy III,
w tym: 0,6 kg mięsa i wędlin grupy I,
2,9 kg mięsa, wędlin i drobiu grupy II,
0,5 kg mięsa i wędlin grupy III,
w tym: 0,8 kg mięsa i wędlin grupy I,
3,1 kg mięsa, wędlin i drobiu grupy II,
0,6 kg mięsa i wędlin grupy III,
w tym: 1 kg mięsa i wędlin grupy I,
1,7 kg mięsa i wędlin grupy II,
w tym: 2 kg mięsa i wędlin grupy I,
2,7 kg mięsa i wędlin grupy II,
1-6 lat - 3 karty zaopatrzenia,
7-10 lat - 4 karty zaopatrzenia,
11-18 lat - 5 kart zaopatrzenia;
Uprawnienia do kart zaopatrzenia wynikające z pkt 6, 7 i 8 nie dotyczą osób chorych na cukrzycę, gruźlicę czynną, choroby nowotworowe i choroby przewodu pokarmowego (wrzodziejące zapalenie jelita grubego, zespół złego wchłaniania, marskość wątroby) lub zespół nerczycowy oraz kobiet ciężarnych (od 17 tygodnia ciąży) i matek dzieci grupy "0".
Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »