§ 8. - Reglamentowana sprzedaż mięsa i jego przetworów.

Monitor Polski

M.P.1981.18.152

Akt utracił moc
Wersja od: 1 listopada 1981 r.
§  8.
1.
Minister Handlu Wewnętrznego i Usług w porozumieniu z Ministrem Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej określi szczegółowe zasady i tryb produkcji, dostaw asortymentowych, rozdziału i sprzedaży towarów reglamentowanych, a także zasady i tryb wydawania kart zaopatrzenia.
2.
Minister Handlu Wewnętrznego i Usług w porozumieniu z Prezesem Głównego Urzędu Statystycznego określi szczegółowe zasady ustalania przedziałów wiekowych, o których mowa w uchwale, dla celów sprzedaży reglamentowanej.
3.
Ministrowie i kierownicy urzędów centralnych oraz zarządy centralnych organizacji spółdzielczych zapewnią środki i warunki do wprowadzenia i funkcjonowania systemu sprzedaży reglamentowanej, z uwzględnieniem zasad, o których mowa w ust. 1.