Rejestr podmiotów prowadzących działalność nadzorowaną.
Dz.U.2016.1314
Akt utracił mocROZPORZĄDZENIE
MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI 1
z dnia 3 sierpnia 2016 r.
w sprawie rejestru podmiotów prowadzących działalność nadzorowaną 2
- w przypadku podmiotów prowadzących działalność nadzorowaną, o której mowa w art. 4 ust. 3 ustawy, oraz w przypadku działalności nadzorowanej prowadzonej przez przedsiębiorstwa i zakłady zatwierdzone lub warunkowo zatwierdzone na podstawie art. 24 ust. 1 lub art. 44 ust. 2 rozporządzenia nr 1069/2009.
- prowadzi się w postaci elektronicznej.
ZAŁĄCZNIK
WZÓR
REJESTR PODMIOTÓW PROWADZĄCYCH DZIAŁALNOŚĆ NADZOROWANĄ
WZÓR
REJESTR PODMIOTÓW PROWADZĄCYCH DZIAŁALNOŚĆ NADZOROWANĄ
A.
DZIAŁALNOŚĆ, O KTÓREJ MOWA W ART. 1 PKT 1 LIT. A-H, LIT. J-L I LIT. N USTAWY1)
DZIAŁALNOŚĆ, O KTÓREJ MOWA W ART. 1 PKT 1 LIT. A-H, LIT. J-L I LIT. N USTAWY1)
Lp. | Imię i nazwisko, miejsce zamieszkania i adres albo nazwa, siedziba i adres podmiotu | Weterynaryjny numer identyfikacyjny2) lub numer siedziby stada2), 3) | Rodzaj i zakres prowadzonej działalności | Informacja o decyzji, o której mowa w art. 8 ust. 1 pkt 2 i 3 lub ust. 3 ustawy1) | Miejsce prowadzenia działalności | Data | Uwagi | |||
nr decyzji | data wydania | w sprawie | wpisu do rejestru | wykreślenia z rejestru | ||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
2) Jeżeli został nadany.
3) W przypadku podmiotów prowadzących działalność, o której mowa w art. 1 pkt 1 lit. n ustawy, o której mowa w odnośniku 1.
B.
I.
DZIAŁALNOŚĆ, O KTÓREJ MOWA W ART. 1 PKT 1 LIT. I ORAZ LIT. P USTAWY1)
DZIAŁALNOŚĆ, O KTÓREJ MOWA W ART. 1 PKT 1 LIT. I ORAZ LIT. P USTAWY1)
Informacje o podmiocie | Gospodarstwo 1 | Gospodarstwo 2 | |
1 | 2 | 3 | |
1. Podmiot | 1.1.1. Nazwa: - przedsiębiorstwa produkcyjnego sektora akwakultury - gospodarstwa 1.1.2. Adres lub lokalizacja gospodarstwa (numer telefonu i faksu oraz e-mail) | 1.2.1. Nazwa: - przedsiębiorstwa produkcyjnego sektora akwakultury - gospodarstwa 1.2.2. Adres lub lokalizacja gospodarstwa (numer telefonu i faksu oraz e-mail) | |
2. Weterynaryjny numer identyfikacyjny (dla każdego gospodarstwa) | 2.1. | 2.2. | |
3. Położenie geograficzne z podaniem współrzędnych Systemu Informacji Geograficznej2) (dla każdego gospodarstwa) | 3.1. | 3.2. | |
4. Utrzymywane gatunki3) (dla każdego gospodarstwa i uwzględniając jego narażenie na wystąpienie niektórych chorób zakaźnych zwierząt akwakultury) | 4.1.1. Wirusowa posocznica krwotoczna □ NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory □ TAK - obecne gatunki wrażliwe □ TAK - obecne gatunki-wektory 4.1.2. Zakaźna martwica układu krwiotwórczego ryb łososiowatych □ NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory □ TAK - obecne gatunki wrażliwe □ TAK - obecne gatunki-wektory 4.1.3. Zakażenie herpeswirusem koi □ NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory □ TAK - obecne gatunki wrażliwe □ TAK - obecne gatunki-wektory 4.1.4. Zakaźna anemia łososia □ NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory □ TAK - obecne gatunki wrażliwe □ TAK - obecne gatunki-wektory 4.1.5. Epizootyczna martwica układu krwiotwórczego □ NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory □ TAK - obecne gatunki wrażliwe □ TAK - obecne gatunki-wektory | 4.2.1. Wirusowa posocznica krwotoczna □ NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory □ TAK - obecne gatunki wrażliwe □ TAK - obecne gatunki-wektory 4.2.2. Zakaźna martwica układu krwiotwórczego ryb łososiowatych □ NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory □ TAK - obecne gatunki wrażliwe □ TAK - obecne gatunki-wektory 4.2.3. Zakażenie herpeswirusem koi □ NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory □ TAK - obecne gatunki wrażliwe □ TAK - obecne gatunki-wektory 4.2.4. Zakaźna anemia łososia □ NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory □ TAK - obecne gatunki wrażliwe □ TAK - obecne gatunki-wektory 4.2.5. Epizootyczna martwica układu krwiotwórczego □ NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory □ TAK - obecne gatunki wrażliwe □ TAK - obecne gatunki-wektory | |
5. Stwierdzony stan zdrowia4) (dla każdego gospodarstwa) | 5.1.1. Wirusowa posocznica krwotoczna 5.1.1.1. □ Uznane za wolne od choroby 5.1.1.2. □ Objęte programem nadzoru 5.1.1.3. □ Brak informacji o skażeniu 5.1.1.4. □ Inne 5.1.2. Zakaźna martwica układu krwiotwórczego ryb łososiowatych 5.1.2.1. □ Uznane za wolne od choroby 5.1.2.2. □ Objęte programem nadzoru 5.1.2.3. □ Brak informacji o skażeniu 5.1.2.4. □ Inne 5.1.3. Zakażenie herpeswirusem koi 5.1.3.1. □ Uznane za wolne od choroby 5.1.3.2. □ Objęte programem nadzoru 5.1.3.3. □ Brak informacji o skażeniu 5.1.3.4. □ Inne 5.1.4. Zakaźna anemia łososia 5.1.4.1. □ Uznane za wolne od choroby 5.1.4.2. □ Objęte programem nadzoru 5.1.4.3. □ Brak informacji o skażeniu 5.1.4.4. □ Inne 5.1.5. Zakaźna martwica trzustki5) 5.1.5.1. □ Uznane za wolne od choroby 5.1.5.2. □ Objęte programem nadzoru 5.1.5.3. □ Brak informacji o skażeniu 5.1.5.4. □ Inne 5.1.6. Gyrodaktyloza (Gyrodactylus salaris)5) 5.1.6.1. □ Uznane za wolne od choroby 5.1.6.2. □ Objęte programem nadzoru 5.1.6.3. □ Brak informacji o skażeniu 5.1.6.4. □ Inne 5.1.7. Bakteryjna choroba nerek5) 5.1.7.1. □ Uznane za wolne od choroby 5.1.7.2. □ Objęte programem nadzoru 5.1.7.3. □ Brak informacji o skażeniu 5.1.7.4. □ Inne 5.1.8. Inne choroby6) 5.1.8.1. □ Uznane za wolne od choroby 5.1.8.2. □ Objęte programem nadzoru 5.1.8.3. □ Brak informacji o skażeniu 5.1.8.4. □ Inne 5.1.9. Epizootyczna martwica układu krwiotwórczego 5.1.9.1. □ Brak informacji o skażeniu 5.1.9.2. □ Inne | 5.2.1. Wirusowa posocznica krwotoczna 5.2.1.1. □ Uznane za wolne od choroby 5.2.1.2. □ Objęte programem nadzoru 5.2.1.3. □ Brak informacji o skażeniu 5.2.1.4. □ Inne 5.2.2. Zakaźna martwica układu krwiotwórczego ryb łososiowatych 5.2.2.1. □ Uznane za wolne od choroby 5.2.2.2. □ Objęte programem nadzoru 5.2.2.3. □ Brak informacji o skażeniu 5.2.2.4. □ Inne 5.2.3. Zakażenie herpeswirusem koi 5.2.3.1. □ Uznane za wolne od choroby 5.2.3.2. □ Objęte programem nadzoru 5.2.3.3. □ Brak informacji o skażeniu 5.2.3.4. □ Inne 5.2.4. Zakaźna anemia łososia 5.2.4.1. □ Uznane za wolne od choroby 5.2.4.2. □ Objęte programem nadzoru 5.2.4.3. □ Brak informacji o skażeniu 5.2.4.4. □ Inne 5.2.5. Zakaźna martwica trzustki5) 5.2.5.1. □ Uznane za wolne od choroby 5.2.5.2. □ Objęte programem nadzoru 5.2.5.3. □ Brak informacji o skażeniu 5.2.5.4. □ Inne 5.2.6. Gyrodaktyloza (Gyrodactylus salaris)5) 5.2.6.1. □ Uznane za wolne od choroby 5.2.6.2. □ Objęte programem nadzoru 5.2.6.3. □ Brak informacji o skażeniu 5.2.6.4. □ Inne 5.2.7. Bakteryjna choroba nerek5) 5.2.7.1. □ Uznane za wolne od choroby 5.2.7.2. □ Objęte programem nadzoru 5.2.7.3. □ Brak informacji o skażeniu 5.2.7.4. □ Inne 5.2.8. Inne choroby6) 5.2.8.1. □ Uznane za wolne od choroby 5.2.8.2. □ Objęte programem nadzoru 5.2.8.3. □ Brak informacji o skażeniu 5.2.8.4. □ Inne 5.2.9. Epizootyczna martwica układu krwiotwórczego 5.2.9.1. Brak informacji o skażeniu 5.2.9.2. □ Inne | |
6. Typ gospodarstwa7) (dla każdego gospodarstwa) | 6.1.1. □ Słonowodne klatki/przegrody/sadze 6.1.2. □ Słonowodne stawy 6.1.3. □ Słonowodne baseny/tory wodne 6.1.4. □ Zamknięta woda słona (recyrkulacja) 6.1.5. □ Słodkowodne klatki/przegrody/sadze 6.1.6. □ Słodkowodne stawy 6.1.7. □ Słodkowodne baseny/tory wodne 6.1.8. □ Zamknięta woda słodka (recyrkulacja) 6.1.9. □ Obiekt badawczy 6.1.10. □ Stacja kwarantanny 6.1.11. □ Inne | 6.2.1. □ Słonowodne klatki/przegrody/sadze 6.2.2. □ Słonowodne stawy 6.2.3. □ Słonowodne baseny/tory wodne 6.2.4. □ Zamknięta woda słona (recyrkulacja) 6.2.5. □ Słodkowodne klatki/przegrody/sadze 6.2.6. □ Słodkowodne stawy 6.2.7. □ Słodkowodne baseny/tory wodne 6.2.8. □ Zamknięta woda słodka (recyrkulacja) 6.2.9. □ Obiekt badawczy 6.2.10. □ Stacja kwarantanny 6.2.11. □ Inne | |
7. Rodzaj produkcji prowadzonej w gospodarstwie7) (dla każdego gospodarstwa) | 7.1.1. □ Wylęgarnia 7.1.2. □ Podchów 7.1.3. □ Wylęg wyjściowy 7.1.4. □ Chów do spożycia przez ludzi 7.1.5. □ Łowiska typu "wpuść i złów" 7.1.6. □ Inne | 7.2.1. □ Wylęgarnia 7.2.2. □ Podchów 7.2.3. □ Wylęg wyjściowy 7.2.4. □ Chów do spożycia przez ludzi 7.2.5. □ Łowiska typu "wpuść i złów" 7.2.6. □ Inne | |
8. Źródło poboru wody | |||
9. Miejsce usuwania wody | |||
10. Informacja o decyzji, o której mowa w art. 8 ust. 1 pkt 2 i 3 lub ust. 3 ustawy1) | nr decyzji | ||
data wydania | |||
w sprawie | |||
11. Data | wpisu do rejestru oraz nr decyzji, o której mowa w art. 5 ust. 1 ustawy1), 8) | ||
wykreślenia z rejestru | |||
12. Uwagi |
2) Jeżeli to możliwe.
3) Gatunki wrażliwe wymienione w załączniku IV do dyrektywy Rady 2006/88/WE z dnia 24 października 2006 r. w sprawie wymogów w zakresie zdrowia zwierząt akwakultury i produktów akwakultury oraz zapobiegania niektórym chorobom zwierząt wodnych i zwalczania tych chorób (Dz. Urz. UE L 328 z 24.11.2006, str. 14, z późn. zm.).
4) Zaznaczyć opcję "inne", jeżeli gospodarstwo jest objęte programem zwalczania choroby zakaźnej zwierząt akwakultury lub podlega środkom zwalczania choroby zgodnie z sekcjami 3, 4, 5 lub 6 rozdziału V dyrektywy Rady 2006/88/WE z dnia 24 października 2006 r. w sprawie wymogów w zakresie zdrowia zwierząt akwakultury i produktów akwakultury oraz zapobiegania niektórym chorobom zwierząt wodnych i zwalczania tych chorób.
5) Dotyczy tylko państw członkowskich, stref lub enklaw wymienionych w załączniku I lub II do decyzji Komisji 2010/221/UE z dnia 15 kwietnia 2010 r. zatwierdzającej krajowe środki w zakresie ograniczenia wpływu niektórych chorób zwierząt akwakultury i dzikich zwierząt wodnych zgodnie z art. 43 dyrektywy 2006/88/WE (Dz. Urz. UE L 98 z 20.04.2010, str. 7, z późn. zm.) w odniesieniu do tej choroby.
6) Dotyczy tylko państw członkowskich, stref lub enklaw, w których zastosowano środki zatwierdzone zgodnie z art. 43 dyrektywy 2006/88/WE z dnia 24 października 2006 r. w sprawie wymogów w zakresie zdrowia zwierząt akwakultury i produktów akwakultury oraz zapobiegania niektórym chorobom zwierząt wodnych i zwalczania tych chorób.
7) Można zaznaczyć dwie lub więcej opcji.
8) Jeżeli taka sytuacja ma miejsce.
II.
DZIAŁALNOŚĆ, O KTÓREJ MOWA W ART. 1 PKT 1 LIT. I ORAZ LIT. P USTAWY1) - MIĘCZAKI
DZIAŁALNOŚĆ, O KTÓREJ MOWA W ART. 1 PKT 1 LIT. I ORAZ LIT. P USTAWY1) - MIĘCZAKI
Informacje o podmiocie | Gospodarstwo 1 | Gospodarstwo 2 | ||
1 | 2 | 3 | ||
1. Podmiot | 1.1.1. Nazwa: - przedsiębiorstwa produkcyjnego sektora akwakultury - gospodarstwa lub obszaru hodowli mięczaków 1.1.2. Adres lub lokalizacja gospodarstwa (numer telefonu i faksu oraz e-mail) | 1.2.1. Nazwa: - przedsiębiorstwa produkcyjnego sektora akwakultury - gospodarstwa lub obszaru hodowli mięczaków 1.2.2. Adres lub lokalizacja gospodarstwa (numer telefonu i faksu oraz e-mail) | ||
2. Weterynaryjny numer identyfikacyjny (odpowiednio dla każdego gospodarstwa lub obszaru hodowli) | 2.1. | 2.2. | ||
3. Położenie geograficzne z podaniem współrzędnych Systemu Informacji Geograficznej2) (odpowiednio dla każdego gospodarstwa lub obszaru hodowli mięczaków) | 3.1. | 3.2. | ||
4. Utrzymywane gatunki3) (odpowiednio dla każdego gospodarstwa lub obszaru hodowli mięczaków i uwzględniając jego narażenie na występowanie niektórych chorób zakaźnych zwierząt akwakultury) | 4.1.1. Marteilioza (Marteilia refringens) □ NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory □ TAK - obecne gatunki wrażliwe □ TAK - obecne gatunki-wektory | 4.2.1. Marteilioza (Marteilia refringens) □ NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory □ TAK - obecne gatunki wrażliwe □ TAK - obecne gatunki-wektory | ||
4.1.2. Bonamioza (Bonamia ostreae) □ NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory □ TAK - obecne gatunki wrażliwe □ TAK - obecne gatunki-wektory 4.1.3. Bonamioza (Bonamia exitiosa) □ NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory □ TAK - obecne gatunki wrażliwe □ TAK - obecne gatunki-wektory 4.1.4. Perkinsoza (Perkinsus marinus) □ NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory □ TAK - obecne gatunki wrażliwe □ TAK - obecne gatunki-wektory 4.1.5. Mikrocytoza (Microcytos mackini) □ NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory □ TAK - obecne gatunki wrażliwe □ TAK - obecne gatunki-wektory | 4.2.2. Bonamioza (Bonamia ostreae) □ NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory □ TAK - obecne gatunki wrażliwe □ TAK - obecne gatunki-wektory 4.2.3. Bonamioza (Bonamia exitiosa) □ NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory □ TAK - obecne gatunki wrażliwe □ TAK - obecne gatunki-wektory 4.2.4. Perkinsoza (Perkinsus marinus) □ NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory □ TAK - obecne gatunki wrażliwe □ TAK - obecne gatunki-wektory 4.2.5. Mikrocytoza (Microcytos mackini) □ NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory □ TAK - obecne gatunki wrażliwe □ TAK - obecne gatunki-wektory | |||
5. Stwierdzony stan zdrowia4) (odpowiednio dla każdego gospodarstwa lub obszaru hodowli mięczaków) | 5.1.1. Marteilioza (Marteilia refringens) 5.1.1.1. □ Uznane za wolne od choroby 5.1.1.2. □ Objęte programem nadzoru 5.1.1.3. □ Brak informacji o skażeniu 5.1.1.4. □ Inne 5.1.2. Bonamioza (Bonamia ostreae) 5.1.2.1. □ Uznane za wolne od choroby 5.1.2.2. □ Objęte programem nadzoru 5.1.2.3. □ Brak informacji o skażeniu 5.1.2.4. □ Inne 5.1.3. Inne choroby5) 5.1.3.1. □ Uznane za wolne od choroby 5.1.3.2. □ Objęte programem nadzoru 5.1.3.3. □ Brak informacji o skażeniu 5.1.3.4. □ Inne 5.1.4. Bonamioza (Bonamia exitiosa) 5.1.4.1. □ Brak informacji o skażeniu 5.1.4.2. □ Inne 5.1.5. Perkinsoza (Perkinsus marinus) | 5.2.1. Marteilioza (Marteilia refringens) 5.2.1.1. □ Uznane za wolne od choroby 5.2.1.2. □ Objęte programem nadzoru 5.2.1.3. □ Brak informacji o skażeniu 5.2.1.4. □ Inne 5.2.2. Bonamioza (Bonamia ostreae) 5.2.2.1. □ Uznane za wolne od choroby 5.2.2.2. □ Objęte programem nadzoru 5.2.2.3. □ Brak informacji o skażeniu 5.2.2.4. □ Inne 5.2.3. Inne choroby5) 5.2.3.1. □ Uznane za wolne od choroby 5.2.3.2. □ Objęte programem nadzoru 5.2.3.3. □ Brak informacji o skażeniu 5.2.3.4. □ Inne 5.2.4. Bonamioza (Bonamia exitiosa) 5.2.4.1. □ Brak informacji o skażeniu 5.2.4.2. □ Inne 5.2.5. Perkinsoza (Perkinsus marinus) | ||
5.1.5.1. Brak informacji o skażeniu 5.1.5.2. □ Inne 5.1.6. Mikrocytoza (Microcytos mackini) 5.1.6.1. Brak informacji o skażeniu 5.1.6.2. □ Inne | 5.2.5.1. Brak informacji o skażeniu 5.2.5.2. □ Inne 5.2.6. Mikrocytoza (Microcytos mackini) 5.2.6.1. Brak informacji o skażeniu 5.2.6.2. □ Inne | |||
6. Typ gospodarstwa lub obszaru hodowli mięczaków6) (odpowiednio dla każdego gospodarstwa lub obszaru hodowli mięczaków) | 6.1.1. □ Otwarta hodowla mięczaków 6.1.2. □ Zamknięta hodowla mięczaków (recyrkulacja) 6.1.3. □ Zakład wysyłkowy, zakład oczyszczania 6.1.4. □ Obszar hodowli mięczaków 6.1.5. □ Obiekt badawczy 6.1.6. □ Stacja kwarantanny 6.1.7. □ Inne | 6.2.1. □ Otwarta hodowla mięczaków 6.2.2. □ Zamknięta hodowla mięczaków (recyrkulacja) 6.2.3. □ Zakład wysyłkowy, zakład oczyszczania 6.2.4. □ Obszar hodowli mięczaków 6.2.5. □ Obiekt badawczy 6.2.6. □ Stacja kwarantanny 6.2.7. □ Inne | ||
7. Rodzaj produkcji prowadzonej w gospodarstwie lub na obszarze hodowli mięczaków6) (odpowiednio dla każdego gospodarstwa lub obszaru hodowli mięczaków) | 7.1.1. □ Wylęgarnia 7.1.2. □ Podchów 7.1.3. □ Chów młodych osobników 7.1.4. □ Inne | 7.2.1. □ Wylęgarnia 7.2.2. □ Podchów 7.2.3. □ Chów młodych osobników 7.2.4. □ Inne | ||
8. Źródło poboru wody | ||||
9. Miejsce usuwania wody | ||||
10. Informacja o decyzji, o której mowa w art. 8 ust. 1 pkt 2 i 3 lub ust. 3 ustawy1) | nr decyzji | |||
data wydania | ||||
w sprawie | ||||
11. Data | wpisu do rejestru oraz nr decyzji, o której mowa w art. 5 ust. 1 ustawy1), 7) | |||
wykreślenia z rejestru | ||||
12. Uwagi |
2) Jeżeli to możliwe.
3) Gatunki wrażliwe wymienione w załączniku IV do dyrektywy 2006/88/WE z dnia 24 października 2006 r. w sprawie wymogów w zakresie zdrowia zwierząt akwakultury i produktów akwakultury oraz zapobiegania niektórym chorobom zwierząt wodnych i zwalczania tych chorób (Dz. Urz. UE L 328 z 24.11.2006, str. 14, z późn. zm.).
4) Zaznaczyć opcję "inne", jeżeli gospodarstwo lub obszar hodowli mięczaków są objęte programem zwalczania choroby zakaźnej zwierząt akwakultury lub podlegają środkom zwalczania choroby zgodnie z sekcjami 3, 4, 5 lub 6 rozdziału V dyrektywy 2006/88/WE z dnia 24 października 2006 r. w sprawie wymogów w zakresie zdrowia zwierząt akwakultury i produktów akwakultury oraz zapobiegania niektórym chorobom zwierząt wodnych i zwalczania tych chorób.
5) Dotyczy tylko państw członkowskich, stref lub enklaw, w których zastosowano środki zatwierdzone zgodnie z art. 43 dyrektywy 2006/88/WE z dnia 24 października 2006 r. w sprawie wymogów w zakresie zdrowia zwierząt akwakultury i produktów akwakultury oraz zapobiegania niektórym chorobom zwierząt wodnych i zwalczania tych chorób.
6) Można zaznaczyć dwie lub więcej opcji.
7) Jeżeli taka sytuacja ma miejsce.
III.
DZIAŁALNOŚĆ, O KTÓREJ MOWA W ART. 1 PKT 1 LIT. I ORAZ LIT. P USTAWY1) - SKORUPIAKI
DZIAŁALNOŚĆ, O KTÓREJ MOWA W ART. 1 PKT 1 LIT. I ORAZ LIT. P USTAWY1) - SKORUPIAKI
Informacje o podmiocie | Gospodarstwo 1 | Gospodarstwo 2 | |
1 | 2 | 3 | |
1. Podmiot | 1.1.1. Nazwa: - przedsiębiorstwa produkcyjnego sektora akwakultury - gospodarstwa 1.1.2. Adres lub lokalizacja gospodarstwa (numer telefonu i faksu oraz e-mail) | 1.2.1. Nazwa: - przedsiębiorstwa produkcyjnego sektora akwakultury - gospodarstwa 1.2.2. Adres lub lokalizacja gospodarstwa (numer telefonu i faksu oraz e-mail) | |
2. Weterynaryjny numer identyfikacyjny (dla każdego gospodarstwa) | 2.1. | 2.2. | |
3. Położenie geograficzne z podaniem współrzędnych Systemu Informacji Geograficznej2) (dla każdego gospodarstwa) | 3.1. | 3.2. | |
4. Utrzymywane gatunki3) (dla każdego gospodarstwa i uwzględniając jego narażenie na wystąpienie niektórych chorób zakaźnych zwierząt akwakultury) | 4.1.1. Zespół WSS (White Spot Syndrome) □ NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory □ TAK - obecne gatunki wrażliwe □ TAK - obecne gatunki-wektory 4.1.2. Zespół Taura (Taura Syndrome) □ NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory | 4.2.1. Zespół WSS (White Spot Syndrome) □ NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory □ TAK - obecne gatunki wrażliwe □ TAK - obecne gatunki-wektory 4.2.2. Zespół Taura (Taura Syndrome) □ NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory | |
□ TAK - obecne gatunki wrażliwe □ TAK - obecne gatunki-wektory 4.1.3. Choroba żółtej głowy (Yellowhead disease) □ NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory □ TAK - obecne gatunki wrażliwe □ TAK - obecne gatunki-wektory | □ TAK - obecne gatunki wrażliwe □ TAK - obecne gatunki-wektory 4.2.3. Choroba żółtej głowy (Yellowhead disease) □ NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory □ TAK - obecne gatunki wrażliwe □ TAK - obecne gatunki-wektory | ||
5. Stwierdzony stan zdrowia4) (dla każdego gospodarstwa) | 5.1.1. Zespół WSS (White Spot Syndrome) 5.1.1.1. □ Uznane za wolne od choroby 5.1.1.2. □ Objęte programem nadzoru 5.1.1.3. □ Brak informacji o skażeniu 5.1.1.4. □ Inne 5.1.2. Inne choroby5) 5.1.2.1. □ Uznane za wolne od choroby 5.1.2.2. □ Objęte programem nadzoru 5.1.2.3. □ Brak informacji o skażeniu 5.1.2.4. □ Inne 5.1.3. Zespół Taura (Taura Syndrome) 5.1.3.1. □ Brak informacji o skażeniu | 5.2.1. Zespół WSS (White Spot Syndrome) 5.2.1.1. □ Uznane za wolne od choroby 5.2.1.2. □ Objęte programem nadzoru 5.2.1.3. □ Brak informacji o skażeniu 5.2.1.4. □ Inne 5.2.2. Inne choroby5) 5.2.2.1. □ Uznane za wolne od choroby 5.2.2.2. □ Objęte programem nadzoru 5.2.2.3. □ Brak informacji o skażeniu 5.2.2.4. □ Inne 5.2.3. Zespół Taura (Taura Syndrome) 5.2.3.1. □ Brak informacji o skażeniu | |
5.1.3.2. □ Inne 5.1.4. Choroba żółtej głowy (Yellowhead disease) 5.1.4.1. □ Brak informacji o skażeniu 5.1.4.2. □ Inne | 5.2.3.2. □ Inne 5.2.4. Choroba żółtej głowy (Yellowhead disease) 5.2.4.1. □ Brak informacji o skażeniu 5.2.4.2. □ Inne | ||
6. Typ gospodarstwa6) (dla każdego gospodarstwa) | 6.1.1. □ Laguna/przegrody /sadze 6.1.2. □ Stawy lądowe 6.1.3. □ Baseny/tory wodne 6.1.4. □ Zamknięta hodowla na lądzie (recyrkulacja) 6.1.5. □ Obiekt badawczy 6.1.6. □ Stacja kwarantanny 6.1.7. □ Inne | 6.2.1. □ Laguna/przegrody /sadze 6.2.2. □ Stawy lądowe 6.2.3. □ Baseny/tory wodne 6.2.4. □ Zamknięta hodowla na lądzie (recyrkulacja) 6.2.5. □ Obiekt badawczy 6.2.6. □ Stacja kwarantanny 6.2.7. □ Inne | |
7. Rodzaj produkcji prowadzonej w gospodarstwie6) (dla każdego gospodarstwa) | 7.1.1. □ Wylęgarnia 7.1.2. □ Podchów 7.1.3. □ Chów młodych osobników 7.1.4. □ Inne | 7.2.1. □ Wylęgarnia 7.2.2. □ Podchów 7.2.3. □ Chów młodych osobników 7.2.4. □ Inne | |
8. Źródło poboru wody | |||
9. Miejsce usuwania wody | |||
10. Informacja o decyzji, o której mowa w art. 8 ust. 1 pkt 2 i 3 lub ust. 3 ustawy1) | nr decyzji | ||
data wydania | |||
w sprawie | |||
11. Data | wpisu do rejestru oraz nr decyzji, o której mowa w art. 5 ust. 1 ustawy1), 7) | ||
wykreślenia z rejestru | |||
12. Uwagi |
2) Jeżeli to możliwe.
3) Gatunki wrażliwe są wymienione w załączniku IV do dyrektywy 2006/88/WE z dnia 24 października 2006 r. w sprawie wymogów w zakresie zdrowia zwierząt akwakultury i produktów akwakultury oraz zapobiegania niektórym chorobom zwierząt wodnych i zwalczania tych chorób (Dz. Urz. UE L 328 z 24.11.2006, str. 14, z późn. zm.).
4) Zaznaczyć opcję "inne", jeżeli gospodarstwo jest objęte programem eliminowania choroby lub podlega środkom zwalczania choroby zgodnie z sekcjami 3, 4, 5 lub 6 rozdziału V dyrektywy 2006/88/WE z dnia 24 października 2006 r. w sprawie wymogów w zakresie zdrowia zwierząt akwakultury i produktów akwakultury oraz zapobiegania niektórym chorobom zwierząt wodnych i zwalczania tych chorób.
5) Dotyczy tylko państw członkowskich, stref lub enklaw, w których zastosowano środki zatwierdzone zgodnie z art. 43 dyrektywy 2006/88/WE z dnia 24 października 2006 r. w sprawie wymogów w zakresie zdrowia zwierząt akwakultury i produktów akwakultury oraz zapobiegania niektórym chorobom zwierząt wodnych i zwalczania tych chorób.
6) Można zaznaczyć dwie lub więcej opcji.
7) Jeżeli taka sytuacja ma miejsce.
IV.
DZIAŁALNOŚĆ, O KTÓREJ MOWA W ART. 1 PKT 1 LIT. I USTAWY1) - ZAKŁADY PRZETWÓRCZE
DZIAŁALNOŚĆ, O KTÓREJ MOWA W ART. 1 PKT 1 LIT. I USTAWY1) - ZAKŁADY PRZETWÓRCZE
Informacja o podmiocie | ||
1 | 2 | |
1. Zakład przetwórczy | 1.1.1. Nazwa: 1.1.2. Adres lub lokalizacja (numer telefonu i faksu oraz e-mail) | |
2. Weterynaryjny numer identyfikacyjny | 2.1. | |
3. Położenie geograficzne z podaniem współrzędnych Systemu Informacji Geograficznej2) | 3.1. | |
4. Przetwarzane gatunki | 4.1.1. □ Ryby 4.1.2. □ Mięczaki 4.1.3. □ Skorupiaki | |
5. Typ systemu oczyszczania ścieków | ||
6. Informacja o decyzji, o której mowa w art. 8 ust. 1 pkt 2 i 3 lub ust. 3 ustawy1) | nr decyzji | |
data wydania | ||
w sprawie | ||
7. Data | wpisu do rejestru oraz nr decyzji, o której mowa w art. 5 ust. 1 ustawy1) | |
wykreślenia z rejestru | ||
8. Uwagi |
2) Jeżeli to możliwe.
C.
DZIAŁALNOŚĆ, O KTÓREJ MOWA W ART. 4 UST. 3 USTAWY1), ORAZ DZIAŁALNOŚĆ PRZEDSIĘBIORSTW I ZAKŁADÓW ZATWIERDZONYCH LUB WARUNKOWO ZATWIERDZONYCH NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 LUB ART. 44 UST. 2 ROZPORZĄDZENIA NR 1069/20092)
DZIAŁALNOŚĆ, O KTÓREJ MOWA W ART. 4 UST. 3 USTAWY1), ORAZ DZIAŁALNOŚĆ PRZEDSIĘBIORSTW I ZAKŁADÓW ZATWIERDZONYCH LUB WARUNKOWO ZATWIERDZONYCH NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 LUB ART. 44 UST. 2 ROZPORZĄDZENIA NR 1069/20092)
Lp. | Weterynaryjny numer identyfikacyjny | Imię i nazwisko albo nazwa podmiotu, przedsiębiorstwa lub zakładu | Miejsce prowadzenia działalności | Kategorie produktów3) | Działalność4) | Produkty4) | Działalność towarzysząca4) | Uwagi | Inne5) | ||
Województwo | Miasto | Kod pocztowy | |||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
2) Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1069/2009 z dnia 21 października 2009 r. określającego przepisy sanitarne dotyczące produktów ubocznych pochodzenia zwierzęcego, nieprzeznaczonych do spożycia przez ludzi, i uchylającego rozporządzenie (WE) nr 1774/2002 (rozporządzenie o produktach ubocznych pochodzenia zwierzęcego) (Dz. Urz. UE L 300 z 14.11.2009, str. 1, z późn. zm.).
3) Zgodnie z klasyfikacją produktów ubocznych pochodzenia zwierzęcego i produktów pochodnych określoną w art. 8-10 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1069/2009 z dnia 21 października 2009 r. określającego przepisy sanitarne dotyczące produktów ubocznych pochodzenia zwierzęcego, nieprzeznaczonych do spożycia przez ludzi, i uchylającego rozporządzenie (WE) nr 1774/2002 (rozporządzenie o produktach ubocznych pochodzenia zwierzęcego).
4) Informacje wprowadza się przy użyciu kodów oznaczających rodzaj i zakres prowadzonej działalności albo produkty będące przedmiotem prowadzonej działalności, zgodnych z opublikowanymi na stronie Komisji Europejskiej specyfikacjami technicznymi, o których mowa w załączniku XVI w rozdziale II w ust. 3 rozporządzenia Komisji (UE) nr 142/2011 z dnia 25 lutego 2011 r. w sprawie wykonania rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1069/2009 określającego przepisy sanitarne dotyczące produktów ubocznych pochodzenia zwierzęcego, nieprzeznaczonych do spożycia przez ludzi, oraz w sprawie wykonania dyrektywy Rady 97/78/WE w odniesieniu do niektórych próbek i przedmiotów zwolnionych z kontroli weterynaryjnych na granicach w myśl tej dyrektywy (Dz. Urz. UE L 54 z 26.02.2011, str. 1, z późn. zm.).
5) Informacje o miejscu zamieszkania i adresie albo siedzibie i adresie podmiotu, decyzjach, o których mowa w art. 8 ust. 1a pkt 1 i 3 oraz ust. 1b pkt 1 lit. a i pkt 2 ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt, dacie wpisu i wykreślenia z rejestru, a także informacje pomocnicze, ułatwiające sprawowanie przez organ prowadzący rejestr nadzoru nad podmiotem, przedsiębiorstwem lub zakładem.
- wdraża decyzję Komisji 2008/392/WE z dnia 30 kwietnia 2008 r. wdrażającą dyrektywę Rady 2006/88/WE w odniesieniu do informacyjnej strony internetowej udostępniającej drogą elektroniczną informacje na temat przedsiębiorstw produkcyjnych sektora akwakultury oraz zatwierdzonych zakładów przetwórczych (Dz. Urz. UE L 138 z 28.05.2008, str. 12),
- w zakresie swojej regulacji wdraża dyrektywę Rady 2006/88/WE z dnia 24 października 2006 r. w sprawie wymogów w zakresie zdrowia zwierząt akwakultury i produktów akwakultury oraz zapobiegania niektórym chorobom zwierząt wodnych i zwalczania tych chorób (Dz. Urz. UE L 328 z 24.11.2006, str. 14, Dz. Urz. UE L 140 z 01.06.2007, str. 59, Dz. Urz. UE L 50 z 23.02.2008, str. 71, Dz. Urz. UE L 117 z 01.05.2008, str. 27, Dz. Urz. UE L 297 z 26.10.2012, str. 26 oraz Dz. Urz. UE L 44 z 14.02.2014, str. 45).
Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »
Akty prawne liczba obiektów na liście: (6)
Podstawa prawna liczba obiektów na liście: (1)
Akty implementowane liczba obiektów na liście: (2)
- Decyzja 2008/392/WE wdrażająca dyrektywę Rady 2006/88/WE w odniesieniu do informacyjnej strony internetowej udostępniającej drogą elektroniczną informacje na temat przedsiębiorstw produkcyjnych sektora akwakultury oraz zatwierdzonych zakładów przetwórczych
- Dyrektywa 2006/88/WE w sprawie wymogów w zakresie zdrowia zwierząt akwakultury i produktów akwakultury oraz zapobiegania niektórym chorobom zwierząt wodnych i zwalczania tych chorób