Rejestr podmiotów prowadzących działalność nadzorowaną na podstawie przepisów o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt.
Dz.U.2018.818
Akt obowiązującyROZPORZĄDZENIE
MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI 1
z dnia 25 kwietnia 2018 r.
w sprawie rejestru podmiotów prowadzących działalność nadzorowaną na podstawie przepisów o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt 2
- w przypadku podmiotów prowadzących działalność nadzorowaną, o której mowa w art. 4 ust. 3 ustawy, oraz w przypadku działalności nadzorowanej prowadzonej przez przedsiębiorstwa i zakłady zatwierdzone lub warunkowo zatwierdzone na podstawie art. 24 ust. 1 lub art. 44 ust. 2 rozporządzenia nr 1069/2009.
ZAŁĄCZNIK
REJESTR PODMIOTÓW PROWADZĄCYCH DZIAŁALNOŚĆ NADZOROWANĄ
A. DZIAŁALNOŚĆ, O KTÓREJ MOWA W ART. 1 PKT 1 LIT. A-H, J-L ORAZ N USTAWY1)
Lp. | Imię i nazwisko, miejsce zamieszkania i adres albo nazwa, siedziba i adres, podmiotu prowadzącego działalność nadzorowaną | Numer PESEL2),3) | NIP2),4) | Weterynaryjny numer identyfikacyjny4) lub numer siedziby stada4),5) | Rodzaj i zakres prowadzonej działalności | Informacja o decyzji, o której mowa w art. 8 ust. 1 pkt 2 i 3 lub ust. 3 ustawy1) | Miejsce prowadzenia działalności | Data | Uwagi | |||
nr decyzji | data wydania | w sprawie | wpisu do rejestru | wykreślenia z rejestru | ||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
1) Ustawa z dnia 11 marca 2004 r. o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt (Dz. U. z 2017 r. poz. 1855, z późn. zm.).
2) Numer PESEL albo numer NIP.
3) W przypadku osoby nieposiadającej numeru PESEL - numer paszportu lub innego dokumentu potwierdzającego tożsamość.
4) Jeżeli został nadany.
5) W przypadku podmiotów prowadzących działalność, o której mowa w art. 1 pkt 1 lit. n ustawy, o której mowa w odnośniku 1.
B.
I. DZIAŁALNOŚĆ, O KTÓREJ MOWA W ART. 1 PKT 1 LIT. I TIRET PIERWSZE ORAZ LIT. P USTAWY1) - RYBY
Informacje o podmiocie | Gospodarstwo 1 | Gospodarstwo 2 | |
1 | 2 | 3 | |
1. Podmiot prowadzący działalność nadzorowaną | 1.1.1. Imię i nazwisko, miejsce zamieszkania i adres albo nazwa, siedziba i adres, podmiotu prowadzącego: - przedsiębiorstwo produkcyjne sektora akwakultury - gospodarstwo | 1.2.1. Imię i nazwisko, miejsce zamieszkania i adres albo nazwa, siedziba i adres, podmiotu prowadzącego: - przedsiębiorstwo produkcyjne sektora akwakultury - gospodarstwo | |
Numer PESEL2),3) | Numer PESEL2),3) | ||
NIP2),4) | NIP2),4) | ||
1.1.2. Adres lub lokalizacja gospodarstwa (numer telefonu i faksu oraz e-mail) | 1.2.2. Adres lub lokalizacja gospodarstwa (numer telefonu i faksu oraz e-mail) | ||
2. Weterynaryjny numer identyfikacyjny (dla każdego gospodarstwa) | 2.1. | 2.2. | |
3. Położenie geograficzne z podaniem współrzędnych Systemu Informacji Geograficznej5) (dla każdego gospodarstwa) | 3.1. | 3.2. | |
4. Utrzymywane gatunki6) (dla każdego gospodarstwa i uwzględniając jego narażenie na wystąpienie niektórych chorób zakaźnych zwierząt | 4.1.1. Wirusowa posocznica krwotoczna Ł NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory | 4.2.1. Wirusowa posocznica krwotoczna Ł NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory | |
Ł TAK - obecne gatunki wrażliwe | Ł TAK - obecne gatunki wrażliwe | ||
akwakultury) | TAK - obecne gatunki - wektory | Ł TAK - obecne gatunki - wektory | |
4.1.2. Zakaźna martwica układu krwiotwórczego ryb łososiowatych | 4.2.2. Zakaźna martwica układu krwiotwórczego ryb łososiowatych | ||
Ł NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory | Ł NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory | ||
Ł TAK - obecne gatunki wrażliwe | Ł TAK - obecne gatunki wrażliwe | ||
Ł TAK - obecne gatunki - wektory | Ł TAK - obecne gatunki - wektory | ||
4.1.3. Zakażenie herpeswirusem koi | 4.2.3. Zakażenie herpeswirusem koi | ||
Ł NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory | Ł NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory | ||
Ł TAK - obecne gatunki wrażliwe | Ł TAK - obecne gatunki wrażliwe | ||
Ł TAK - obecne gatunki - wektory | Ł TAK - obecne gatunki - wektory | ||
4.1.4. Zakaźna anemia łososia | 4.2.4. Zakaźna anemia łososia | ||
Ł NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory | Ł NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory | ||
Ł TAK - obecne gatunki wrażliwe | Ł TAK - obecne gatunki wrażliwe | ||
Ł TAK - obecne gatunki - wektory | Ł TAK - obecne gatunki - wektory | ||
4.1.5. Epizootyczna martwica układu krwiotwórczego | 4.2.5. Epizootyczna martwica układu krwiotwórczego | ||
Ł NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory | Ł NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory | ||
Ł TAK - obecne gatunki wrażliwe Ł TAK - obecne gatunki - wektory | Ł TAK - obecne gatunki wrażliwe Ł TAK - obecne gatunki - wektory | ||
5. Stwierdzony stan zdrowia7) (dla każdego gospodarstwa) | 5.1.1. Wirusowa posocznica krwotoczna | 5.2.1. Wirusowa posocznica krwotoczna | |
5.1.1.1. Ł Uznane za wolne od choroby | 5.2.1.1. Ł Uznane za wolne od choroby | ||
5.1.1.2. Ł Objęte programem nadzoru | 5.2.1.2. Ł Objęte programem nadzoru | ||
5.1.1.3. Ł Brak informacji o skażeniu | 5.2.1.3. Ł Brak informacji o skażeniu | ||
5.1.1.4. Ł Inne | 5.2.1.4. Ł Inne | ||
5.1.2. Zakaźna martwica układu krwiotwórczego ryb łososiowatych | 5.2.2. Zakaźna martwica układu krwiotwórczego ryb łososiowatych | ||
5.1.2.1. Ł Uznane za wolne od choroby | 5.2.2.1. Ł Uznane za wolne od choroby | ||
5.1.2.2. Ł Objęte programem nadzoru | 5.2.2.2. Ł Objęte programem nadzoru | ||
5.1.2.3. Ł Brak informacji o skażeniu | 5.2.2.3. Ł Brak informacji o skażeniu | ||
5.1.2.4. Ł Inne | 5.2.2.4. Ł Inne | ||
5.1.3. Zakażenie herpeswirusem koi | 5.2.3. Zakażenie herpeswirusem koi | ||
5.1.3.1. Ł Uznane za wolne od choroby | 5.2.3.1. Ł Uznane za wolne od choroby | ||
5.1.3.2. Ł Objęte programem nadzoru | 5.2.3.2. Ł Objęte programem nadzoru | ||
5.1.3.3. Ł Brak informacji o skażeniu | 5.2.3.3. Ł Brak informacji o skażeniu | ||
5.1.3.4. Ł Inne | 5.2.3.4. Ł Inne | ||
5.1.4. Zakaźna anemia łososia | 5.2.4. Zakaźna anemia łososia | ||
5.1.4.1. Ł Uznane za wolne od choroby | 5.2.4.1. Ł Uznane za wolne od choroby | ||
5.1.4.2. Ł Objęte programem nadzoru | 5.2.4.2. Ł Objęte programem nadzoru | ||
5.1.4.3. Ł Brak informacji o skażeniu | 5.2.4.3. Ł Brak informacji o skażeniu | ||
5.1.4.4. Ł Inne | 5.2.4.4. Ł Inne | ||
5.1.5. Zakaźna martwica trzustki8) | 5.2.5. Zakaźna martwica trzustki8) | ||
5.1.5.1. Ł Uznane za wolne od choroby | 5.2.5.1. Ł Uznane za wolne od choroby | ||
5.1.5.2. Ł Objęte programem nadzoru | 5.2.5.2. Ł Objęte programem nadzoru | ||
5.1.5.3. Ł Brak informacji o skażeniu | 5.2.5.3. Ł Brak informacji o skażeniu | ||
5.1.5.4. Ł Inne | 5.2.5.4. Ł Inne | ||
5.1.6. Gyrodaktyloza | 5.2.6. Gyrodaktyloza | ||
(Gyrodactylus scilaris)8) | (Gyrodactylus scilaris)8) | ||
5.1.6.1. Ł Uznane za wolne od choroby | 5.2.6.1. Ł Uznane za wolne od choroby | ||
5.1.6.2. Ł Objęte programem nadzoru | 5.2.6.2. Ł Objęte programem nadzoru | ||
5.1.6.3. Ł Brak informacji o skażeniu | 5.2.6.3. Ł Brak informacji o skażeniu | ||
5.1.6.4. Ł Inne | 5.2.6.4. Ł Inne | ||
5.1.7. Bakteryjna choroba nerek8) | 5.2.7. Bakteryjna choroba nerek8) | ||
5.1.7.1. Ł Uznane za wolne od choroby | 5.2.7.1. Ł Uznane za wolne od choroby | ||
5.1.7.2. Ł Objęte programem nadzoru | 5.2.1.2. Ł Objęte programem nadzoru | ||
5.1.7.3. Ł Brak informacji o skażeniu | 5.2.7.3. Ł Brak informacji o skażeniu | ||
5.1.7.4. Ł Inne | 5.2.7.4. Ł Inne | ||
5.1.8. Inne choroby9) | 5.2.8. Inne choroby9) | ||
5.1.8.1. Ł Uznane za wolne od choroby | 5.2.8.1. Ł Uznane za wolne od choroby | ||
5.1.8.2. Ł Objęte programem nadzoru | 5.2.8.2. Ł Objęte programem nadzoru | ||
5.1.8.3. Ł Brak informacji o skażeniu | 5.2.8.3. Ł Brak informacji o skażeniu | ||
5.1.8.4. Ł Inne | 5.2.8.4. Ł Inne | ||
5.1.9. Epizootyczna martwica układu krwiotwórczego | 5.2.9. Epizootyczna martwica układu krwiotwórczego | ||
5.1.9.1. Ł Brak informacji o skażeniu | 5.2.9.1. Ł Brak informacji o skażeniu | ||
5.1.9.2. Ł Inne | 5.2.9.2. Ł Inne | ||
6. Typ gospodarstwa10) | 6.1.1. Ł Słonowodne klatki/przegrody/sadze | 6.2.1. Ł Słonowodne klatki/przegrody/sadze | |
(dla każdego gospodarstwa) | 6.1.2. Ł Słonowodne stawy | 6.2.2. Ł Słonowodne stawy | |
6.1.3. Ł Słonowodne baseny/tory wodne | 6.2.3. Ł Słonowodne baseny/tory wodne | ||
6.1.4. Ł Zamknięta woda słona (recyrkulacja) | 6.2.4. Ł Zamknięta woda słona (recyrkulacja) | ||
6.1.5. Ł Słodkowodne klatki/przegrody/sadze | 6.2.5. Ł Słodkowodne klatki/przegrody/sadze | ||
6.1.6. Ł Słodkowodne stawy | 6.2.6. Ł Słodkowodne stawy | ||
6.1.7. Ł Słodkowodne baseny/tory wodne | 6.2.7. Ł Słodkowodne baseny/tory wodne | ||
6.1.8. Ł Zamknięta woda słodka (recyrkulacja) | 6.2.8. Ł Zamknięta woda słodka (recyrkulacja) | ||
6.1.9. Ł Obiekt badawczy | 6.2.9. Ł Obiekt badawczy | ||
6.1.10. Ł Stacja kwarantanny | 6.2.10. Ł Stacja kwarantanny | ||
6.1.11. Ł Inne | 6.2.11. Ł Inne | ||
7. Rodzaj produkcji prowadzonej w gospodarstwie10) (dla każdego gospodarstwa) | 7.1.1. Ł Wylęgarnia | 7.2.1. Ł Wylęgarnia | |
7.1.2. Ł Podchów | 1.2.2. Ł Podchów | ||
7.1.3. Ł Wylęg wyjściowy | 1.2.3. Ł Wylęg wyjściowy | ||
7.1.4. Ł Chów do spożycia przez ludzi | 1.2.4. Ł Chów do spożycia przez ludzi | ||
7.1.5. Ł Łowiska typu "wpuść i złów" | 1.2.5. Ł Łowiska typu "wpuść i złów" | ||
7.1.6. Ł Inne | 1.2.6. Ł Inne | ||
8. Źródło poboru wody | |||
9. Miejsce usuwania wody | |||
10. Informacja o decyzji, o której mowa w art. 8 ust. 1 pkt 2 i 3 lub ust. 3 ustawy1) | nr decyzji | ||
data wydania | |||
w sprawie | |||
11. Data | wpisu do rejestru oraz nr decyzji, o której mowa w art. 5 ust. 1 pkt 1 ustawy1),11) | ||
wykreślenia z rejestru | |||
12. Uwagi |
1) Ustawa z dnia 11 marca 2004 r. o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt (Dz. U. z 2017 r. poz. 1855, z późn. zm.).
2) Numer PESEL albo numer NIP.
3) W przypadku osoby nieposiadającej numeru PESEL - numer paszportu lub innego dokumentu potwierdzającego tożsamość.
4) Jeżeli został nadany.
5) Jeżeli to możliwe.
6) Gatunki wrażliwe wymienione w załączniku IV do dyrektywy Rady 2006/8 8/WE z dnia 24 października 2006 r. w sprawie wymogów w zakresie zdrowia zwierząt akwakultury i produktów akwakultury oraz zapobiegania niektórym chorobom zwierząt wodnych i zwalczania tych chorób (Dz. Urz. UE L 328 z 24.11.2006, str. 14, z późn. zm.).
7) Zaznaczyć opcję "inne", jeżeli gospodarstwo jest objęte programem zwalczania choroby zakaźnej zwierząt akwakultury lub podlega środkom zwalczania choroby zgodnie z sekcjami 3, 4, 5 lub 6 rozdziału V dyrektywy Rady 2006/88/WE z dnia 24 października 2006 r. w sprawie wymogów w zakresie zdrowia zwierząt akwakultury i produktów akwakultury oraz zapobiegania niektórym chorobom zwierząt wodnych i zwalczania tych chorób.
8) Dotyczy tylko państw członkowskich, stref lub enklaw wymienionych w załączniku I lub II do decyzji Komisji 2010/221/UE z dnia 15 kwietnia 2010 r. zatwierdzającej krajowe środki w zakresie ograniczania wpływu niektórych chorób zwierząt akwakultury i dzikich zwierząt wodnych zgodnie z art. 43 dyrektywy 2006/88/WE (Dz. Urz. UE L 98 z 20.04.2010, str. 7, z późn. zm.) w odniesieniu do tej choroby.
9) Dotyczy tylko państw członkowskich, stref lub enklaw, w których zastosowano środki zatwierdzone zgodnie z art. 43 dyrektywy 2006/88/WE z dnia 24 października 2006 r. w sprawie wymogów w zakresie zdrowia zwierząt akwakultury i produktów akwakultury oraz zapobiegania niektórym chorobom zwierząt wodnych i zwalczania tych chorób.
10) Można zaznaczyć dwie lub więcej opcji.
11) Jeżeli taka sytuacja ma miejsce.
II. DZIAŁALNOŚĆ, O KTÓREJ MOWA W ART. 1 PKT 1 LIT. I TIRET PIERWSZE ORAZ LIT. P USTAWY1) - MIĘCZAKI
Informacje o podmiocie | Gospodarstwo 1 | Gospodarstwo 2 | |
1 | 2 | 3 | |
1. Podmiot prowadzący działalność nadzorowaną | 1.1.1. Imię i nazwisko, miejsce zamieszkania i adres albo nazwa, siedziba i adres, podmiotu prowadzącego: - przedsiębiorstwo produkcyjne sektora akwakultury - gospodarstwo lub obszar hodowli mięczaków | 1.2.1. Imię i nazwisko, miejsce zamieszkania i adres albo nazwa, siedziba i adres, podmiotu prowadzącego: - przedsiębiorstwo produkcyjne sektora akwakultury - gospodarstwo lub obszar hodowli mięczaków | |
Numer PESEL2),3) | Numer PESEL2),3) | ||
NIP2),4) | NIP2),4) | ||
1.1.2. Adres lub lokalizacja gospodarstwa (numer telefonu i faksu oraz e-mail) | 1.2.2. Adres lub lokalizacja gospodarstwa (numer telefonu i faksu oraz e-mail) | ||
2. Weterynaryjny numer identyfikacyjny (odpowiednio dla każdego gospodarstwa lub obszaru hodowli) | 2.1. | 2.2. | |
3. Położenie geograficzne z podaniem współrzędnych Systemu Informacji Geograficznej5) (odpowiednio dla każdego gospodarstwa lub obszaru hodowli mięczaków) | 3.1. | 3.2. | |
4. Utrzymywane gatunki6) (odpowiednio dla każdego gospodarstwa lub obszaru hodowli mięczaków i uwzględniając jego narażenie na | 4.1.1. Marteilioza (Marteilia refringens) | 4.2.1. Marteilioza (Marteilia refringens) | |
występowanie niektórych chorób zakaźnych zwierząt akwakultury) | Ł NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory | Ł NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory | |
Ł TAK - obecne gatunki wrażliwe | Ł TAK - obecne gatunki wrażliwe | ||
Ł TAK - obecne gatunki - wektory | Ł TAK - obecne gatunki - wektory | ||
4.1.2. Bonamioza (Bonamia ostreae) | 4.2.2. Bonamioza (Bonamia ostreae) | ||
Ł NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory | Ł NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory | ||
Ł TAK - obecne gatunki wrażliwe | Ł TAK - obecne gatunki wrażliwe | ||
Ł TAK - obecne gatunki - wektory | Ł TAK - obecne gatunki - wektory | ||
4.1.3. Bonamioza (Bonamia exitiosa) | 4.2.3. Bonamioza (Bonamia exitiosa) | ||
Ł NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory | Ł NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory | ||
Ł TAK - obecne gatunki wrażliwe | Ł TAK - obecne gatunki wrażliwe | ||
Ł TAK - obecne gatunki - wektory | Ł TAK - obecne gatunki - wektory | ||
4.1.4. Perkinsoza (Perkinsus marinus) | 4.2.4. Perkinsoza (Perkinsus marinus) | ||
Ł NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory | Ł NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory | ||
Ł TAK - obecne gatunki wrażliwe | Ł TAK - obecne gatunki wrażliwe | ||
Ł TAK - obecne gatunki - wektory | Ł TAK - obecne gatunki - wektory | ||
4.1.5. Mikrocytoza (Microcytos mackini) | 4.2.5. Mikrocytoza (Microcytos mackini) | ||
ŁNIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory | Ł NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory | ||
Ł TAK - obecne gatunki wrażliwe | Ł TAK - obecne gatunki wrażliwe | ||
Ł TAK - obecne gatunki - wektory | Ł TAK - obecne gatunki - wektory | ||
5. Stwierdzony stan zdrowia7) (odpowiednio dla każdego gospodarstwa | 5.1.1. Marteilioza (Marteilia refringens) | 5.2.1. Marteilioza (Marteilia refringens) | |
lub obszaru hodowli mięczaków) | 5.1.1.1. Ł Uznane za wolne od choroby | 5.2.1.1. Ł Uznane za wolne od choroby | |
5.1.1.2. Ł Objęte programem nadzoru | 5.2.1.2. Ł Objęte programem nadzoru | ||
5.1.1.3. Ł Brak informacji o skażeniu | 5.2.1.3. Ł Brak informacji o skażeniu | ||
5.1.1.4. Ł Inne | 5.2.1.4. Ł Inne | ||
5.1.2. Bonamioza (Bonamia ostreae) | 5.2.2. Bonamioza (Bonamia ostreae) | ||
5.1.2.1. Ł Uznane za wolne od choroby | 5.2.2.1. Ł Uznane za wolne od choroby | ||
5.1.2.2. Ł Objęte programem nadzoru | 5.2.2.2. Ł Objęte programem nadzoru | ||
5.1.2.3. Ł Brak informacji o skażeniu | 5.2.2.3. Ł Brak informacji o skażeniu | ||
5.1.2.4. Ł Inne 5.1.3. Inne choroby8) | 5.2.2.4. Ł Inne 5.2.3. Inne choroby8) | ||
5.1.3.1. Ł Uznane za wolne od choroby | 5.2.3.1. Ł Uznane za wolne od choroby | ||
5.1.3.2. Ł Objęte programem nadzoru | 5.2.3.2. Ł Objęte programem nadzoru | ||
5.1.3.3. Ł Brak informacji o skażeniu | 5.2.3.3. Ł Brak informacji o skażeniu | ||
5.1.3.4. Ł Inne 5.1.4. Bonamioza (Bonamia exitiosa) 5.1.4.1. Ł Brak informacji o skażeniu 5.1.4.2. Ł Inne 5.1.5. Perkinsoza (Perkinsus marinus) 5.1.5.1. Ł Brak informacji o skażeniu 5.1.5.2. Ł Inne 5.1.6. Mikrocytoza (Microcytos mackini) 5.1.6.1. Ł Brak informacji o skażeniu 5.1.6.2. Ł Inne | 5.2.3.4. Ł Inne 5.2.4. Bonamioza (Bonamia exitiosa) 5.2.4.1. Ł Brak informacji o skażeniu 5.2.4.2. Ł Inne 5.2.5. Perkinsoza (Perkinsus marinus) 5.2.5.1. Ł Brak informacji o skażeniu 5.2.5.2. Ł Inne 5.2.6. Mikrocytoza (Microcytos mackini) 5.2.6.1. Ł Brak informacji o skażeniu 5.2.6.2. Ł Inne | ||
6. Typ gospodarstwa lub obszaru hodowli mięczaków9) (odpowiednio dla każdego gospodarstwa lub obszaru | 6.1.1. Ł Otwarta hodowla mięczaków | 6.2.1. Ł Otwarta hodowla mięczaków | |
hodowli mięczaków) | 6.1.2. Ł Zamknięta hodowla mięczaków (recyrkulacja) | 6.2.2. Ł Zamknięta hodowla mięczaków (recyrkulacja) | |
6.1.3. Ł Zakład wysyłkowy, zakład oczyszczania | 6.2.3. Ł Zakład wysyłkowy, zakład oczyszczania | ||
6.1.4. Ł Obszar hodowli mięczaków | 6.2.4. Ł Obszar hodowli mięczaków | ||
6.1.5. Ł Obiekt badawczy | 6.2.5. Ł Obiekt badawczy | ||
6.1.6. Ł Stacja kwarantanny | 6.2.6. Ł Stacja kwarantanny | ||
6.1.7. Ł Inne | 6.2.7. Ł Inne | ||
7. Rodzaj produkcji prowadzonej w | 7.1.1. Ł Wylęgarnia | 7.2.1. Ł Wylęgarnia | |
gospodarstwie lub na obszarze hodowli mięczaków9) (odpowiednio dla każdego | 7.1.2. Ł Podchów | 7.2.2. Ł Podchów | |
gospodarstwa lub obszaru hodowli mięczaków) | 7.1.3. Ł Chów młodych osobników | 7.2.3. Ł Chów młodych osobników | |
7.1.4. Ł Inne | 7.2.4. Ł Inne | ||
8. Źródło poboru wody | |||
9. Miejsce usuwania wody | |||
10. Informacja o decyzji, o której mowa w art. 8 ust. 1 pkt 2 i 3 lub ust. 3 ustawy1) | nr decyzji | ||
data wydania | |||
w sprawie | |||
11. Data | wpisu do rejestru oraz nr decyzji, o której mowa w art. 5 ust. 1 pkt 1 ustawy1),10) | ||
wykreślenia z rejestru | |||
12. Uwagi |
1) Ustawa z dnia 11 marca 2004 r. o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt (Dz. U. z 2017 r. poz. 1855, z późn. zm.).
2) Numer PESEL albo numer NIP.
3) W przypadku osoby nieposiadającej numeru PESEL - numer paszportu lub innego dokumentu potwierdzającego tożsamość.
4) Jeżeli został nadany.
5) Jeżeli to możliwe.
6) Gatunki wrażliwe wymienione w załączniku IV do dyrektywy 2006/8 8/WE z dnia 24 października 2006 r. w sprawie wymogów w zakresie zdrowia zwierząt akwakultury i produktów akwakultury oraz zapobiegania niektórym chorobom zwierząt wodnych i zwalczania tych chorób (Dz. Urz. UE L 328 z 24.11.2006, str. 14, z późn. zm.).
7) Zaznaczyć opcję "inne", jeżeli gospodarstwo lub obszar hodowli mięczaków są objęte programem zwalczania choroby zakaźnej zwierząt akwakultury lub podlegają środkom zwalczania choroby zgodnie z sekcjami 3, 4, 5 lub 6 rozdziału V dyrektywy 2006/88/WE z dnia 24 października 2006 r. w sprawie wymogów w zakresie zdrowia zwierząt akwakultury i produktów akwakultury oraz zapobiegania niektórym chorobom zwierząt wodnych i zwalczania tych chorób.
8) Dotyczy tylko państw członkowskich, stref lub enklaw, w których zastosowano środki zatwierdzone zgodnie z art. 43 dyrektywy 2006/88/WE z dnia 24 października 2006 r. w sprawie wymogów w zakresie zdrowia zwierząt akwakultury i produktów akwakultury oraz zapobiegania niektórym chorobom zwierząt wodnych i zwalczania tych chorób.
9) Można zaznaczyć dwie lub więcej opcji.
10) Jeżeli taka sytuacja ma miejsce.
III. DZIAŁALNOŚĆ, O KTÓREJ MOWA W ART. 1 PKT 1 LIT. I TIRET PIERWSZE ORAZ LIT. P USTAWY1) - SKORUPIAKI
Informacje o podmiocie | Gospodarstwo 1 | Gospodarstwo 2 | |
1 | 2 | 3 | |
1. Podmiot prowadzący działalność nadzorowaną | 1.1.1. Imię i nazwisko, miejsce zamieszkania i adres albo nazwa, siedziba i adres, podmiotu prowadzącego: - przedsiębiorstwo produkcyjne sektora akwakultury - gospodarstwo | 1.2.1. Imię i nazwisko, miejsce zamieszkania i adres albo nazwa, siedziba i adres, podmiotu prowadzącego: - przedsiębiorstwo produkcyjne sektora akwakultury - gospodarstwo | |
Numer PESEL2),3) | Numer PESEL2),3) | ||
NIP2),4) | NIP2),4) | ||
1.1.2. Adres lub lokalizacja gospodarstwa (numer telefonu i faksu oraz e-mail) | 1.2.2. Adres lub lokalizacja gospodarstwa (numer telefonu i faksu oraz e-mail) | ||
2. Weterynaryjny numer identyfikacyjny (dla każdego gospodarstwa) | 2.1. | 2.2. | |
3. Położenie geograficzne z podaniem współrzędnych Systemu Informacji Geograficznej5) (dla każdego gospodarstwa) | 3.1. | 3.2. | |
4. Utrzymywane gatunki6) (dla każdego gospodarstwa i uwzględniając jego narażenie na wystąpienie niektórych chorób zakaźnych zwierząt akwakultury) | 4.1.1. Zespół WSS (White Spot Syndrome) Ł NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory Ł TAK - obecne gatunki wrażliwe | 4.2.1. Zespół WSS (White Spot Syndrome) Ł NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory Ł TAK - obecne gatunki wrażliwe | |
Ł TAK - obecne gatunki-wektory | Ł TAK - obecne gatunki-wektory | ||
4.1.2. Zespół Taura (Taura Syndrome) | 4.2.2. Zespół Taura (Taura Syndrome) | ||
Ł NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory | Ł NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory | ||
Ł TAK - obecne gatunki wrażliwe | Ł TAK - obecne gatunki wrażliwe | ||
Ł TAK - obecne gatunki-wektory | Ł TAK - obecne gatunki-wektory | ||
4.1.3. Choroba żółtej głowy (Yellowhead disease) | 4.2.3. Choroba żółtej głowy (Yellowhead disease) | ||
Ł NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory | Ł NIE - nieobecne gatunki wrażliwe lub wektory | ||
Ł TAK - obecne gatunki wrażliwe | Ł TAK - obecne gatunki wrażliwe | ||
Ł TAK - obecne gatunki-wektory | Ł TAK - obecne gatunki-wektory | ||
5. Stwierdzony stan zdrowia7) (dla każdego gospodarstwa) | 5.1.1. Zespół WSS (White Spot Syndrome) | 5.2.1. Zespół WSS (White Spot Syndrome) | |
5.1.1.1. Ł Uznane za wolne od choroby | 5.2.1.1. Ł Uznane za wolne od choroby | ||
5.1.1.2. ŁObjęte programem nadzoru | 5.2.1.2. Ł Objęte programem nadzoru | ||
5. 1.1.3. Ł Brak informacji o skażeniu 5.1.1.4. Ł Inne | 5.2.1.3. Ł Brak informacji o skażeniu 5.2.1.4. Ł Inne | ||
5.1.2. Inne choroby8) | 5.2.2. Inne choroby8) | ||
5.1.2.1. Ł Uznane za wolne od choroby | 5.2.2.1. Ł Uznane za wolne od choroby | ||
5.1.2.2. Ł Objęte programem nadzoru | 5.2.2.2. Ł Objęte programem nadzoru | ||
5.1.2.3. Ł Brak informacji o skażeniu | 5.2.2.3. Ł Brak informacji o skażeniu | ||
5.1.2.4. Ł Inne | 5.2.2.4. Ł Inne | ||
5.1.3. Zespół Taura (Taura Syndrome) | 5.2.3. Zespół Taura (Taura Syndrome) | ||
5.1.3.1. Ł Brak informacji o skażeniu | 5.2.3.1. Ł Brak informacji o skażeniu | ||
5.1.3.2. Ł Inne | 5.2.3.2. Ł Inne | ||
5.1.4. Choroba żółtej głowy (Yellowhead disease) | 5.2.4. Choroba żółtej głowy (Yellowhead disease) | ||
5.1.4.1. Ł Brak informacji o skażeniu | 5.2.4.1. Ł Brak informacji o skażeniu | ||
5.1.4.2. Ł Inne | 5.2.4.2.Ł Inne | ||
6. Typ gospodarstwa9) | 6.1.1. Ł Laguna/przegrody/sadze | 6.2.1. Ł Laguna/przegrody/sadze | |
(dla każdego gospodarstwa) | |||
6.1.2. Ł Stawy lądowe | 6.2.2. Ł Stawy lądowe | ||
6.1.3. Ł Baseny/tory wodne | 6.2.3. Ł Baseny/tory wodne | ||
6.1.4. Ł Zamknięta hodowla na lądzie (recyrkulacja) | 6.2.4. Ł Zamknięta hodowla na lądzie (recyrkulacja) | ||
6.1.5. Ł Obiekt badawczy | 6.2.5. Ł Obiekt badawczy | ||
6.1.6. Ł Stacja kwarantanny | 6.2.6. Ł Stacja kwarantanny | ||
6.1.7. Ł Inne | 6.2.1. Ł Inne | ||
7. Rodzaj produkcji prowadzonej w | 7.1.1. Ł Wylęgarnia | 7.2.1. Ł Wylęgarnia | |
gospodarstwie9) | 7.1.2. Ł Podchów | 1.2.2. Ł Podchów | |
(dla każdego gospodarstwa) | 7.1.3. Ł Chów młodych osobników | 1.2.3. Ł Chów młodych osobników | |
7.1.4. Ł Inne | 1.2.4. Ł Inne | ||
8. Źródło poboru wody | |||
9. Miejsce usuwania wody | |||
10. Informacja o decyzji, o której mowa w art. 8 ust. 1 pkt 2 i 3 lub ust. 3 ustawy1) | nr decyzji | ||
data wydania | |||
w sprawie | |||
11. Data | wpisu do rejestru oraz nr decyzji, o której mowa w art. 5 ust. 1 pkt 1 ustawy1),10) | ||
wykreślenia z rejestru | |||
12. Uwagi |
1) Ustawa z dnia 11 marca 2004 r. o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt (Dz. U. z 2017 r. poz. 1855, z późn. zm.).
2) Numer PESEL albo numer NIP.
3) W przypadku osoby nieposiadającej numeru PESEL - numer paszportu lub innego dokumentu potwierdzającego tożsamość.
4) Jeżeli został nadany.
5) Jeżeli to możliwe.
6) Gatunki wrażliwe wymienione w załączniku IV do dyrektywy 2006/8 8/WE z dnia 24 października 2006 r. w sprawie wymogów w zakresie zdrowia zwierząt akwakultury i produktów akwakultury oraz zapobiegania niektórym chorobom zwierząt wodnych i zwalczania tych chorób (Dz. Urz. UE L 328 z 24.11.2006, str. 14, z późn. zm.).
7) Zaznaczyć opcję "inne", jeżeli gospodarstwo jest objęte programem eliminowania choroby lub podlega środkom zwalczania choroby zgodnie z sekcjami 3, 4, 5 lub 6 rozdziału V dyrektywy 2006/8 8/WE z dnia 24 października 2006 r. w sprawie wymogów w zakresie zdrowia zwierząt akwakultury i produktów akwakultury oraz zapobiegania niektórym chorobom zwierząt wodnych i zwalczania tych chorób.
8) Dotyczy tylko państw członkowskich, stref lub enklaw, w których zastosowano środki zatwierdzone zgodnie z art. 43 dyrektywy 2006/8 8/WE z dnia 24 października 2006 r. w sprawie wymogów w zakresie zdrowia zwierząt akwakultury i produktów akwakultury oraz zapobiegania niektórym chorobom zwierząt wodnych i zwalczania tych chorób.
9) Można zaznaczyć dwie lub więcej opcji.
10) Jeżeli taka sytuacja ma miejsce.
IV. DZIAŁALNOŚĆ, O KTÓREJ MOWA W ART. 1 PKT 1 LIT. I TIRET DRUGIE USTAWY1) - ZAKŁADY PRZETWÓRCZE
Informacja o podmiocie | ||
1 | 2 | |
1. Zakład przetwórczy | 1.1.1. Imię i nazwisko, miejsce zamieszkania i adres albo nazwa, siedziba i adres zakładu przetwórczego | |
Numer PESEL2),3) | ||
NIP2,4) | ||
1.1.2. Adres lub lokalizacja (numer telefonu i faksu oraz e-mail) | ||
2. Weterynaryjny numer identyfikacyjny | 2.1. | |
3. Położenie geograficzne z podaniem współrzędnych Systemu Informacji Geograficznej5) | 3.1. | |
4. Przetwarzane gatunki | 4.1.1. Ł Ryby 4.1.2. Ł Mięczaki 4.1.3. Ł Skorupiaki | |
5. Typ systemu oczyszczania ścieków | ||
6. Informacja o decyzji, o której mowa w art. 8 ust. 1 pkt 2 i 3 lub ust. 3 ustawy1) | nr decyzji | |
data wydania | ||
w sprawie | ||
7. Data | wpisu do rejestru oraz nr decyzji, o której mowa w art. 5 ust. 1 pkt 1 ustawy1) | |
wykreślenia z rejestru | ||
8. Uwagi |
1) Ustawa z dnia 11 marca 2004 r. o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt (Dz. U. z 2017 r. poz. 1855, z późn. zm.).
2) Numer PESEL albo numer NIP.
3) W przypadku osoby nieposiadającej numeru PESEL - numer paszportu lub innego dokumentu potwierdzającego tożsamość.
4) Jeżeli został nadany.
5) Jeżeli to możliwe.
C. DZIAŁALNOŚĆ, O KTÓREJ MOWA W ART. 4 UST. 3 USTAWY1), ORAZ DZIAŁALNOŚĆ PRZEDSIĘBIORSTW I ZAKŁADÓW ZATWIERDZONYCH LUB WARUNKOWO ZATWIERDZONYCH NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 LUB ART. 44 UST. 2 ROZPORZĄDZENIA NR 1069/20092)
Lp. | Weterynaryjny numer identyfikacyjny | Imię i nazwisko albo nazwa podmiotu, przedsiębiorstwa lub zakładu | Miejsce prowadzenia działalności | Kategorie produktów3) | Działalność4) | Produkty 4) | Działalność towarzysząca4) | Uwagi | Inne3) | ||
województwo | miasto | kod pocztowy | |||||||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
1) Ustawa z dnia 11 marca 2004 r. o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt (Dz. U. z 2017 r. poz. 1855, z późn. zm.).
2) Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1069/2009 z dnia 21 października 2009 r. określające przepisy sanitarne dotyczące produktów ubocznych pochodzenia zwierzęcego, nieprzeznaczonych do spożycia przez ludzi, i uchylające rozporządzenie (WE) nr 1774/2002 (rozporządzenie o produktach ubocznych pochodzenia zwierzęcego) (Dz. Urz. UE L 300 z 14.11.2009, str. 1, z późn. zm.).
3) Zgodnie z klasyfikacją produktów ubocznych pochodzenia zwierzęcego i produktów pochodnych określoną w art. 8-10 rozporządzenia nr 1069/2009 z dnia 21 października 2009 r. określającego przepisy sanitarne dotyczące produktów ubocznych pochodzenia zwierzęcego, nieprzeznaczonych do spożycia przez ludzi, i uchylającego rozporządzenie (WE) nr 1774/2002 (rozporządzenie o produktach ubocznych pochodzenia zwierzęcego).
4) Informacje wprowadza się przy użyciu kodów oznaczających rodzaj i zakres prowadzonej działalności albo produkty będące przedmiotem prowadzonej działalności, zgodnych z opublikowanymi na stronie Komisji Europejskiej specyfikacjami technicznymi, o których mowa w załączniku XVI w rozdziale II w ust. 3 rozporządzenia Komisji (UE) nr 142/2011 z dnia 25 lutego 2011 r. w sprawie wykonania rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1069/2009 określającego przepisy sanitarne dotyczące produktów ubocznych pochodzenia zwierzęcego, nieprzeznaczonych do spożycia przez ludzi, oraz w sprawie wykonania dyrektywy Rady 97/78/WE w odniesieniu do niektórych próbek i przedmiotów zwolnionych z kontroli weterynaryjnych na granicach w myśl tej dyrektywy (Dz. Urz. UE L 54 z 26.02.2011, str. 1, z późn. zm.).
5) Informacje o miejscu zamieszkania i adresie albo siedzibie i adresie podmiotu, decyzjach, o których mowa w art. 8 ust. 1a pkt 1 i 3 oraz ust. 1b pkt 1 lit. a i pkt 2 ustawy z dnia 11 marca 2004 r. o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt, dacie wpisu i wykreślenia z rejestru, informacje pomocnicze, ułatwiające sprawowanie przez organ prowadzący rejestr nadzoru nad podmiotem, przedsiębiorstwem lub zakładem, a także numer NIP, jeżeli został nadany oraz numer PESEL, a w przypadku osoby nieposiadającej numeru PESEL - numer paszportu lub innego dokumentu potwierdzającego tożsamość.
- wykonuje decyzję Komisji 2008/392/WE z dnia 30 kwietnia 2008 r. wdrażającą dyrektywę Rady 2006/88/WE w odniesieniu do informacyjnej strony internetowej udostępniającej drogą elektroniczną informacje na temat przedsiębiorstw produkcyjnych sektora akwakultury oraz zatwierdzonych zakładów przetwórczych (Dz. Urz. UE L 138 z 28.05.2008, str. 12),
- w zakresie swojej regulacji wdraża dyrektywę Rady 2006/88/WE z dnia 24 października 2006 r. w sprawie wymogów w zakresie zdrowia zwierząt akwakultury i produktów akwakultury oraz zapobiegania niektórym chorobom zwierząt wodnych i zwalczania tych chorób (Dz. Urz. UE L 328 z 24.11.2006, str. 14, Dz. Urz. UE L 140 z 01.06.2007, str. 59, Dz. Urz. UE L 50 z 23.02.2008, str. 71, Dz. Urz. UE L 117 z 01.05.2008, str. 27, Dz. Urz. UE L 297 z 26.10.2012, str. 26 oraz Dz. Urz. UE L 44 z 14.02.2014, str. 45).
Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »