Art. 1. - Podawanie potraw mięsnych w restauracjach w Warszawie w porze od 7-ej do 10-ej wieczór.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1920.89.589
Akt utracił moc
Wersja od: 21 września 1920 r.
Art. 1.
W restauracjach, garkuchniach, jadłodajniach, barach, bufetach publicznych i klubowych, mleczarniach, kawiarniach i hotelach, w których podawane są w godzinach od 7-ej do 10-ej wieczorem potrawy mięsna gorące, winna być umieszczona w cenniku i podawana jedna z następujących potraw:
Pieczeń cielęca,
" barania,
" wieprzowa,
" wołowa,
Golonka z grochem.
Nóżki cielęce smażone.
Ragout baranie.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .