§ 1. - Ustalenie wysokości zysku brutto w obrotach handlowych przedsiębiorstw gastronomicznych.
M.P.1947.144.880
Akt utracił mocdla kategorii I - przedsiębiorstwa reprezentacyjne przy potrawach i wyrobach cukierniczych - 100% od ceny zakupu towaru
przy napojach - 100% od ceny zakupu towaru;
dla kategorii Ia - przedsiębiorstwa o kuchni wyborowej przy potrawach i wyrobach cukierniczych - 70% od ceny zakupu towaru
przy napojach - 100% od ceny zakupu towaru;
dla kategorii II - przedsiębiorstwa średnie przy potrawach i wyrobach cukierniczych - 60% od ceny zakupu towaru
przy napojach - 80% od ceny zakupu towaru;
dla kategorii III - przedsiębiorstwa peryferyjne przy potrawach i wyrobach cukierniczych - 85% od ceny zakupu towaru
przy napojach - 70% od ceny zakupu towaru;
dla kategorii IV - przedsiębiorstwa podmiejskie i prowincjonalne przy potrawach - 80% od ceny zakupu towaru
przy napojach - 60% od ceny zakupu towaru.