§ 7. - Produkcja i sprzedaż wyrobów kulinarnych w zakładach gastronomicznych.
Monitor Polski
M.P.1969.51.397
Akt utracił moc
Wersja od: 1 lipca 1970 r.
§ 7.
1.
Wyroby kulinarne i półprodukty mogą być sprzedawane:
1)
na porcje - w zakładach gastronomicznych i centralnych przygotowalniach,
2)
w jednostkach miary (ciężar, objętość) - w centralnych przygotowalniach.
Wielkość porcji powinna być określana w gramach lub centymetrach sześciennych.
2.
Dopuszczalne odchylenia od wielkości poszczególnych porcji nie mogą przekraczać 10% w stosunku do deklarowanej, a w odniesieniu do 10 porcji i powyżej tego samego wyrobu i półproduktu - 2%.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .