Art. 25. - Wymagania weterynaryjne dla produktów pochodzenia zwierzęcego.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2004.33.288
Akt utracił moc Wersja od: 24 lutego 2005 r.
Art. 25.
1.
Wprowadza się odrębne sposoby znakowania:1)
produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych:a)
na rynek krajowy,b)
na rynek innych państw;2)
produktów pochodzenia zwierzęcego, z wyjątkiem mleka surowego, pochodzących z zakładów wymienionych w załączniku nr 12 do Traktatu Akcesyjnego do czasu uzyskania zatwierdzenia.2.
Produkty przeznaczone do sprzedaży bezpośredniej znakuje się przez umieszczenie imienia i nazwiska lub nazwy producenta oraz adresu miejsca produkcji.3.
Przepis ust. 2 nie dotyczy mięsa oznakowanego weterynaryjnym znakiem identyfikacyjnym rzeźni, w której zostało pozyskane, oraz ryb, mięczaków, skorupiaków, miodu, mleka surowego i jaj.Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »