§ 8. - Jakość wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2017.2294
Akt obowiązujący Wersja od: 11 grudnia 2017 r.
§ 8.
Podmiot dostarczający lub wykorzystujący wodę pochodzącą z indywidualnego ujęcia w ramach działalności gospodarczej lub w budynkach użyteczności publicznej, budynkach zamieszkania zbiorowego lub w podmiotach działających na rynku spożywczym, wykorzystujących wodę dla mniej niż 50 osób lub mniej niż średnio 10 m3 wody na dobę, ustala zakres badanych parametrów oraz częstotliwość wykonywania badań jakości wody z właściwym państwowym powiatowym lub państwowym granicznym inspektorem sanitarnym.Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »
Pytania i odpowiedzi liczba obiektów na liście: (6)
Pytania i odpowiedzi liczba obiektów na liście: (6)
- Czy w związku z poborem wody na potrzeby prowadzenia działalności gospodarczej firma zobowiązana jest do wykonywania badań jakości wody oraz ewentualnie uzyskać pozwolenie wodnoprawne na usługę wodną?
- Jakie parametry wody surowej trzeba badać, aby spełnić wymagania pozwolenia wodnoprawnego?
- Czy zakład zatrudniający poniżej 50 osób, pobierający wodę z własnego ujęcia poniżej 5m3 na dobę na cele bytowe pracowników zobowiązany jest do prowadzenia badań zgodnie z rozporządzeniem?