Sprostowanie do rozporządzenia Komisji (WE) nr 1441/2007 z dnia 5 grudnia 2007 r. zmieniającego rozporządzenie (WE) nr 2073/2005 w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych
Dzienniki UE
Dz.U.UE.L.2016.195.82
Akt jednorazowy Wersja od: 27 grudnia 2007 r.
Sprostowanie do rozporządzenia Komisji (WE) nr 1441/2007 z dnia 5 grudnia 2007 r. zmieniającego rozporządzenie (WE) nr 2073/2005 w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych
(Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej L 322 z dnia 7 grudnia 2007 r.)
(Dz.U.UE L z dnia 20 lipca 2016 r.)
Strona 27, załącznik zmieniający załącznik I do rozporządzenia (WE) nr 2073/2005, rozdział 2, pozycja 2.4.1:
zamiast:
"Rodzaj żywności | Mikroorganizmy | Plan pobierania próbek (1) | Limity | Referencyjna metoda badania (2) | Etap stosowania kryterium | Działanie w wypadku niezadowalających wyników | ||
n | c | m | M | |||||
2.4.1. Produkty z gotowanych skorupiaków i mięczaków bez skorup i muszli | E. coli | 5 | 2 | 1/g | 10/g | ISO TS 16649-3 | Koniec procesu produkcji | Poprawa higieny produkcji. |
Gronkowce koagulazo-dodatnie | 5 | 2 | 100 jtk/g | 1 000 jtk/g | EN/ISO 6888-1 lub 2 | Koniec procesu produkcji | Poprawa higieny produkcji. | |
(1) n = liczba próbek; c = liczba próbek dających wartości między m a M. (2) Stosuje się najnowszą edycję normy." |
powinno być:
"Rodzaj żywności | Mikroorganizmy | Plan pobierania próbek (1) | Limity | Referencyjna metoda badania (2) | Etap stosowania kryterium | Działanie w wypadku niezadowalających wyników | ||
n | c | m | M | |||||
2.4.1. Produkty z gotowanych skorupiaków i mięczaków bez skorup i muszli | E. coli | 5 | 2 | 1 MPN/g | 10 MPN/g | ISO TS 16649-3 | Koniec procesu produkcji | Poprawa higieny produkcji. |
Gronkowce koagulazo-dodatnie | 5 | 2 | 100 jtk/g | 1 000 jtk/g | EN/ISO 6888-1 lub 2 | Koniec procesu produkcji | Poprawa higieny produkcji. | |
(1) n = liczba próbek; c = liczba próbek dających wartości między m a M. (2) Stosuje się najnowszą edycję normy." |