Dyrektywa 91/684/EWG zmieniająca dyrektywę 89/437/EWG w sprawie problemów zdrowotnych wpływających na produkcję i wprowadzanie do obrotu produktów jajecznych
Dz.U.UE.L.1991.376.38
Akt jednorazowyDYREKTYWA RADY
z dnia 19 grudnia 1991 r.
zmieniająca dyrektywę 89/437/EWG w sprawie problemów zdrowotnych wpływających na produkcję i wprowadzanie do obrotu produktów jajecznych
(Dz.U.UE L z dnia 31 grudnia 1991 r.)
RADA WSPÓLNOT EUROPEJSKICH,
uwzględniając Traktat ustanawiający Europejską Wspólnotę Gospodarczą,
uwzględniając dyrektywę Rady 89/437/EWG z dnia 20 czerwca 1989 r. w sprawie problemów zdrowotnych wpływających na produkcję i wprowadzanie do obrotu produktów jajecznych(1), ostatnio zmienioną dyrektywą 89/662/EWG(2), w szczególności jej art. 10,
uwzględniając wniosek Komisji,
a także mając na uwadze, co następuje:
zgodnie z art. 10 dyrektywy 89/437/EWG należy dostosować niektóre przepisy Załącznika do postępu naukowo-technicznego w odniesieniu do wykrywania obecności gronkowca w produktach jajecznych i temperatury składowania niektórych produktów jajecznych,
PRZYJMUJE NINIEJSZĄ DYREKTYWĘ:
Sporządzono w Brukseli, dnia 19 grudnia 1991 r.
W imieniu Rady | |
P. DANKERT | |
Przewodniczący |
______
(1) Dz.U. L 212 z 22.7.1989, str. 87.
(2) Dz.U. L 395 z 30.12.1989, str. 13.