Z jaką częstotliwością i w jakim zakresie zakład powinien wykonywać analizy odprowadzanych ścieków z zakładowej oczyszczalni i wód opadowych odprowadzanych z terenu zakładu?
PYTANIE
Na terenie zakładu powstają ścieki z płukania owoców oraz ścieki bytowe. Ścieki z płukania owoców powstają w okresie od października do maja, bytowe generowane są przez cały rok. Oba strumienie ścieków kierowane są do oczyszczenia w zakładowej oczyszczalni ścieków. Po oczyszczeniu ścieki z zakładowej oczyszczalni odprowadzane są do zbiornika retencyjnego (bez szczelnego dna), do tego samego zbiornika odprowadzane są również wody opadowe z terenu zakładu (po oczyszczeniu w separatorze i osadniku) w ilości maksymalnej 300 l/s. Nadmiar ścieków/wód ze zbiornika retencyjnego poprzez przelew odprowadzany jest do rowu melioracji szczegółowej.
Z jaką częstotliwością i w jakim zakresie zakład powinien wykonywać analizy odprowadzanych ścieków z zakładowej oczyszczalni i wód opadowych odprowadzanych z terenu zakładu?
ODPOWIEDŹ
Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX