W którym paragrafie powinny być ujmowane wydatki ponoszone w szkole na zakup artykułów spożywczych przeznaczone na potrzeby sekretariatu, dla zaproszonych gości oraz wszelkiego rodzaju spotkań związanych z działalnością szkoły?
PYTANIE
W którym paragrafie klasyfikacji budżetowej powinny być ujmowane wydatki ponoszone w jednostce budżetowej (szkoła) na zakup artykułów spożywczych przeznaczone na potrzeby sekretariatu, dla zaproszonych gości oraz wszelkiego rodzaju spotkań związanych z działalnością szkoły?
Jesteśmy szkołą, która prowadzi również internat szkolny oraz stołówkę, do której zakupione produkty ujmowane są w § 422. Dokonujemy również zakupów produktów spożywczych do pracowni gastronomicznej jako pomoce dydaktyczne dla uczniów, którzy kształcą się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, często są to produkty wykorzystywane na konkursy kulinarne (§ 424).
Czy w związku z powyższym zakup wszystkich innych produktów spożywczych nie związanych z wyżywieniem młodzieży w internacie to § 422 czy § 421?
ODPOWIEDŹ
Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX