Pytania i odpowiedzi
Status: Nieaktualne, stan prawny na: 28 lutego 2013 r.
Autor odpowiedzi: Szymański Kamil
Odpowiedzi udzielono: 20 marca 2009 r.

PYTANIE

Spółka z o.o. często prowadzi prace budowlane w terenie. Wyjazd pracowników następuje w poniedziałek o godzinie 4.00, przyjazd na miejsce o 11.00, praca od 11.00 do 17.00. W piątek (dzień powrotu) pracują od 7.00 do 13.00 i wracają o godzinie 20.00.

W jaki sposób obliczyć wysokość przysługującej pracownikom diety zakładając, że część pracowników otrzymuje wynagrodzenie wyrażone w stawce za godzinę pracy a część stałe wynagrodzenie miesięczne? Czy diety podlegają oskładkowaniu i opodatkowaniu?

ODPOWIEDŹ

Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX

Zaloguj się do LEX | Nie korzystasz jeszcze z programów LEX?