W jaki sposób można sklasyfikować ścieki pochodzące ze stacji paliw, która oferuje klientom tak zwaną "małą gastronomię" czyli hot-dogi, kanapki, lody, zapiekanki?

Pytania i odpowiedzi
Status:  Aktualne
Autor odpowiedzi: Antoniak Joanna
Odpowiedzi udzielono: 27 marca 2023 r., stan prawny dotychczas nie uległ zmianie

PYTANIE

W jaki sposób można sklasyfikować ścieki pochodzące ze stacji paliw, która oferuje klientom tak zwaną "małą gastronomię" czyli hot-dogi, kanapki, lody, zapiekanki (gotowe, podgrzewane w piecykach)? Czy są to ścieki bytowe?

Nie ma źródła tłuszczy czy preparatów czyszczących/myjących, które ewentualnie kwalifikowałyby takie ścieki do ścieków przemysłowych. Ścieki będą czasowo gromadzone w zbiorkach bezodpływowych i wywożone na podstawie umowy przez firmę asenizacyjną.

Jaki rodzaj gastronomii kwalifikowałby ścieki jako przemysłowe? (podgrzewane zupy?, półprodukty smażone w tłuszczach?, inne?)

ODPOWIEDŹ

Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX