Pod jakim kodem powinny być klasyfikowane odpady w postaci zmieszanych produktów pochodzenia zwierzęcego i roślinnego, które nie są możliwe do rozdzielenia i odrębnego magazynowania?
Pytania i odpowiedzi
Status: Nieaktualne, stan prawny na: 31 grudnia 2021 r.
Odpowiedzi udzielono: 5 lutego 2020 r.
PYTANIE
Podczas przygotowywania posiłków w restauracji wytwarzane są odpady w postaci zmieszanych produktów pochodzenia zwierzęcego i roślinnego, które nie są możliwe do rozdzielenia i odrębnego magazynowania (np. warzywa w panierce, sałatka z majonezem).
Pod jakim kodem powinny być klasyfikowane te odpady - 02 02 03, 02 03 04, a może inny?
Czy jeżeli taki odpad byłby klasyfikowany jako 02 02 03, to może być traktowany jako produkt uboczny pochodzenia zwierzęcego kategorii III i może być prowadzona dla niego dokumentacja wyłącznie w postaci dokumentów handlowych (bez ewidencji odpadów)?
ODPOWIEDŹ
Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX