Pytania i odpowiedzi
Status: Aktualne
Autor odpowiedzi: Jerzy Janusz
Odpowiedzi udzielono: 25 października 2013 r., stan prawny dotychczas nie uległ zmianie

PYTANIE

Na terenie placówki handlowej w dziale "świeża żywność garmażeryjna" przygotowywane są kurczaki z rożna, pieczone mięsa i frytki. Produkty te sprzedawane są klientom placówki handlowej m.in. do konsumpcji na miejscu. W procesie grillowania mięs i smażenia frytek powstaje spożywczy olej pogrillowy. Olej zbierany jest do beczki, a następnie przekazywany uprawnionemu odbiorcy do dalszego zagospodarowania.

Pod jakim kodem należy klasyfikować olej pogrillowy z przygotowania posiłków do sprzedaży klientom w placówce handlowej?

Jako odpad o kodzie 16 03 80 czy 20 01 25?

ODPOWIEDŹ

Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX

Zaloguj się do LEX | Nie korzystasz jeszcze z programów LEX?