Jakie warunki sanitarne musi spełniać pomieszczenie do wydawania posiłków w okresie zimowym usytuowane w obrębie hali produkcyjnej na pierwszym piętrze?

Pytania i odpowiedzi
Status:  Aktualne
Autor odpowiedzi: Kościukiewicz Kazimierz
Odpowiedzi udzielono: 17 września 2012 r., stan prawny dotychczas nie uległ zmianie

PYTANIE

Jakie warunki sanitarne musi spełniać pomieszczenie do wydawania posiłków w okresie zimowym usytuowane w obrębie hali produkcyjnej na pierwszym piętrze?

Posiłki dowożone są w termosach a następnie wydawane w naczyniach ceramicznych, nie jednorazowe.

Czy meble stanowiące wyposażenie pomieszczenia, w którym rozpakowywane są posiłki i przygotowywane do wydania na stołówkę powinny spełniać określone normy sanitarne? Z jakich materiałów powinny być wykonane?

ODPOWIEDŹ

Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX