Jakie obowiązki ma podmiot prowadzący działalność gastronomiczną typu fast food, gdzie podaje się dania i napoje w naczyniach jednorazowych oraz jedzenie na wynos pakowane m.in. w reklamówki zrywki?

Pytania i odpowiedzi
Status:  Nieaktualne, stan prawny na: 12 października 2023 r.
Autor odpowiedzi: Sosnowski Paweł
Odpowiedzi udzielono: 4 marca 2022 r.

PYTANIE

Jakie obowiązki ma podmiot prowadzący działalność gastronomiczną typu fast food, gdzie podaje się dania i napoje w naczyniach jednorazowych oraz jedzenie na wynos pakowane m.in. w reklamówki zrywki?

Część tych reklamówek zabezpiecza zapakowane posiłki na wypadek rozlania, a część służy jako torba. Do sprzedawanych posiłków dołączane są plastikowe sztućce.

Jakie ewidencje powinien prowadzić przedsiębiorca?

ODPOWIEDŹ

Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX