Jakie obowiązki ciążą na pracodawcy, który otwiera bufet dla pracowników z kuchnią?
Pytania i odpowiedzi
Status: Aktualne
Odpowiedzi udzielono: 10 lipca 2023 r., stan prawny dotychczas nie uległ zmianie
PYTANIE
Jakie obowiązki ciążą na pracodawcy w przypadku otwarcia bufetu dla pracowników z kuchnią, w której będą przygotowywane posiłki?
Czy tego typu kuchnia podlega zgłoszeniu do Sanepidu?
Czy w przypadku dzierżawy całego bufetu firmie zewnętrznej, tak by obsługiwała firmę w zakresie przygotowywania i wydawania posiłków, zgłoszenie leży po stronie właściciela budynku czy firmy wynajmującej/ obsługującej?
Czy osoby kontrolujące obszar pod względem BHP (audyt bezpieczeństwa) powinna mieć książeczkę sanepidowską?
ODPOWIEDŹ
Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX