Jaki kod nadać odpadom powstającym - na flotatorze - tłuszcze, na sitach - resztki organiczne głównie warzywne, na końcowym etapie oczyszczania - organiczny osad?

Pytania i odpowiedzi
Status:  Aktualne
Autor odpowiedzi: Ćwiek Piotr
Odpowiedzi udzielono: 17 sierpnia 2023 r., stan prawny dotychczas nie uległ zmianie

PYTANIE

Zakład branży spożywczej wytwarza produkty warzywne, ale także warzywno-mięsne. Ścieki przemysłowe z procesu produkcji oczyszczane są w zakładowej oczyszczalni ścieków. W technologii oczyszczania wydzielane są odpady: na flotatorze - tłuszcze, na sitach - resztki organiczne głównie warzywne, na końcowym etapie oczyszczania powstaje organiczny osad.

Jaki kod/-y odpadów nadać poszczególnym odpadom?

ODPOWIEDŹ

Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX