Jaką stawkę VAT zastosować w lokalu gastronomicznym, a jaką w dowozie do klienta do sprzedaży kawy i lodów?
PYTANIE
Firma o wielobranżowej działalności zamierza produkować lody i kawę na niewielką skale i sprzedawać je w kilku punktach. Jeden punkt to lokal gastronomiczny w którym kelner poda do stolika lody, kawę i inne. Lokal w przyszłości będzie świadczył usługi dowozu lodów, kawy ciasta, pizzy do klientów. Kolejny punkt do market budowlany, w którym nie będzie stolika wobec czego klienci będą mogli lody i kawę dostać na wynos.
Jaką stawkę VAT na lody i kawę firma powinna zastosować w lokalu gastronomicznym na kawę i lody, a jaką w "dowozie" do klienta?
Jaką stawkę VAT należny zastosować przy sprzedażny lodów i kawy na wynos w markecie budowlanym?
Jaką stawkę VAT należny zastosować przy sprzedażny lodów i kawy na wynos w markecie budowlanym. gdy przy stoisku z lodami pojawi się stoli przy którym klient będzie mógł na chwilę usiąść?
ODPOWIEDŹ
Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX