Jaką stawkę VAT zastosować do sprzedaży krojonych i pakowanych warzyw?
Pytania i odpowiedzi
Status: Nieaktualne, stan prawny na: 31 grudnia 2020 r.
Odpowiedzi udzielono: 9 lipca 2020 r.
PYTANIE
Proszę o pomoc we właściwej interpretacji jaką stawkę VAT powinna zastosować moja klientka, która sprzedaje warzywa wraz z usługą. Firma dotychczas stosowała stawkę 8%, ponieważ kwalifikowała to pod kodem PKWiU 10.39.14.0 Klientka zakupuje warzywa od rolników, z punktów handlowych bądź innych źródeł. Przygotowuje je pod konkretne zamówienia klientów, czyli obiera, kroi, pakuje a następnie sprzedaje. Z żadnym kontrahentem nie ma podpisanej umowy.
Czy w tym przypadku mamy potraktować to jako towar?
Czy towar wraz z usługą?
ODPOWIEDŹ
Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX