Jaką stawkę VAT i jaki symbol PKWiU zastosować do chlebów słodkich, bułek oraz wyrobów ciast karskich i piekarskich mrożonych o terminie przydatności do 3 miesięcy?
Pytania i odpowiedzi
Status: Nieaktualne, stan prawny na: 31 grudnia 2011 r.
Odpowiedzi udzielono: 12 lipca 2011 r.
PYTANIE
Do jakiej grupy PKWiU 2008 zakwalifikować chleby tzw. słodkie (zawierające powyżej 5% cukru lub tłuszczu, zawierające marmoladę, miód, owoce) czy drobne wyroby piekarnicze, takie jak bułki (z dodatkiem jaj w proszku, sera żółtego).
Czy są to wyroby piekarnicze (wtedy stawka 5%), czy są to wyroby cukiernicze (wtedy stawka 8%)?
Jaką stawkę VAT w 2011 r. należy zastosować do wyrobów ciastkarskich i piekarskich mrożonych o terminie przydatności do 3 miesięcy?
ODPOWIEDŹ
Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX