Jaka stawka VAT powinna być zastosowana przy sprzedaży gotowych zestawów z całodziennym, często tygodniowym wyżywieniem dla klientów?
PYTANIE
Spółka z o.o. zajmuje się sprzedażą gotowych zestawów dietetycznych z wyżywieniem całodziennym.
Produkcja i pakowanie potraw zlecane jest firmie zewnętrznej, natomiast spółka zakupuje wszelkie produkty do potraw, wyznacza receptury, odbiera gotowe produkty i rozwozi do klientów.
Jaka stawka VAT powinna być zastosowana przy sprzedaży gotowych zestawów z całodziennym, często tygodniowym wyżywieniem dla klientów?
Czy należy taką sprzedaż traktować jak usługi cateringowe czy sprzedaż gotowych posiłków i dań?
Czy w tym przypadku prawidłowe jest rejestrowanie na kasie fiskalnej jednej usługi cateringowej dla każdej sprzedaży, czy każdy sprzedawany zestaw posiłków dietetycznych powinien być ewidencjonowany na kasie osobno jako sprzedaż zestawu?
ODPOWIEDŹ
Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX