Jaką procentowo część diety należy wypłacić w przypadku zapewnienia posiłków w podróży służbowej przez pracodawcę?
Pytania i odpowiedzi
Status: Aktualne
Odpowiedzi udzielono: 13 lutego 2013 r., stan prawny dotychczas nie uległ zmianie
PYTANIE
Pracownicy wyjechali w delegację zagraniczną. W związku z małą opłacalnością pobytu za granicą, jeżeli chodzi o koszty wyżywienia, pracodawca postanowił tak zorganizować pobyt po najniższych kosztach, że wysłał kucharza oraz zakupił niezbędne artykuły spożywcze do przygotowywania posiłków na miejscu.
Jak należy traktować tego typu delegację?
Czy zakupy artykułów spożywczych mogą stanowić koszty podatkowe i czy można odliczać VAT?
Jak potraktować diety, gdyż pracodawca zapewnia śniadania i obiadokolacje?
Jaką procentowo część diety należy wypłacić?
ODPOWIEDŹ
Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX