Jak prawidłowo powinna przebiegać inwentaryzacja?
PYTANIE
W dniu 31 grudnia danego roku (sobota) Dom Kultury będący jednostką obsługiwaną przez Centrum Usług Wspólnych prowadził działalność gastronomiczną tj. korzystał z magazynu żywnościowego, którego stan jest inwentaryzowany na dzień 31 grudnia.
Jak prawidłowo należy przeprowadzić tą procedurę w przypadku gdy kawiarnia Domu Kultury jest czynna do godziny 20 (towary magazynu są do tej godziny w obrocie), a spisu z natury dokonuje komisja składająca się z pracowników Centrum Usług Wspólnych, którzy pracują od poniedziałku do piątku w godz. 7-15?
Czy dopuszcza się w takiej sytuacji przeprowadzenie spisu w dniu 2 stycznia (poniedziałek) w godzinach pracy CUW-u a jednocześnie przed rozpoczęciem pracy kawiarni w Domu Kultury?
ODPOWIEDŹ
Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX