Jak powinien prawidłowo prowadzić ewidencję w każdym z tych punków, skoro opakowania nabywa na siedzibę główną, a następnie rozdziela je i przekazuje do swoich lokali?

Pytania i odpowiedzi
Status:  Aktualne
Autor odpowiedzi: Sosnowski Paweł
Odpowiedzi udzielono: 3 kwietnia 2024 r., stan prawny dotychczas nie uległ zmianie

PYTANIE

Przedsiębiorca prowadzi klika punktów gastronomicznych. W każdym z tych punktów udostępnia opakowania na żywność i kubki na napoje objęte dyrektywą SUP.

Jak powinien prawidłowo prowadzić ewidencję w każdym z tych punków, skoro opakowania nabywa na siedzibę główną, a następnie rozdziela je i przekazuje do swoich lokali?

Czy jeśli punkty są w jednym województwie, to sprawozdanie SUP powinien robić z siedziby głównej czy z każdego punktu?

ODPOWIEDŹ

Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX