Jak należy potraktować świadczenie usługi przygotowania i dostarczenia klientowi we wskazane miejsce posiłku, a także produktów nieprzetworzonych, np. alkoholu?

Pytania i odpowiedzi
Status:  Nieaktualne, stan prawny na: 24 marca 2020 r.
Autor odpowiedzi: Krywan Tomasz
Odpowiedzi udzielono: 27 czerwca 2018 r.

PYTANIE

Podatnik przygotowuje i dostarcza klientowi we wskazane miejsce posiłki (np.pieczone kiełbaski, mięsa). Do tego dostarcza również produkty nie przetworzone jak np. napoje, alkohole, słodycze inne art spożywcze, art jednorazowe (kubki, tacki). Podatnik nie świadczy np. usługi kelnerskiej.

Jak na gruncie podatku VAT należy potraktować ww. usługę i jaką stawkę podatku VAT zastosować przy fakturowaniu na rzecz odbiorcy?

ODPOWIEDŹ

Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX