Jak należy postępować z odpadami z piekarni typu - okruchy, resztki ciast, zmiotki z blatów - resztki mąki, bułki tartej, skorupki po jajkach, obierki z warzyw i owoców, resztki z produkowanych wyrobów garmażeryjnych?

Pytania i odpowiedzi
Status:  Nieaktualne, stan prawny na: 31 grudnia 2021 r.
Autor odpowiedzi: Ćwiek Piotr
Odpowiedzi udzielono: 26 kwietnia 2021 r.

PYTANIE

Jak należy postępować z odpadami z piekarni typu - okruchy, resztki ciast, zmiotki z blatów - resztki mąki, bułki tartej, skorupki po jajkach, obierki z warzyw i owoców, resztki z produkowanych wyrobów garmażeryjnych?

Piekarnia chce przekazywać wskazane odpady rolnikowi do skarmiania zwierząt lub do wysypania na pole.

Czy takie działanie jest poprawne?

Jeśli tak, to należy to przekazywać pod jakimś konkretnym kodem odpadów?

Czy może jednak na dokument handlowy?

ODPOWIEDŹ

Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX