jak amortyzować sprzęty zlokalizowane w kuchni restauracyjnej?

Pytania i odpowiedzi
Status:  Aktualne
Autor odpowiedzi: Klimek Krzysztof
Odpowiedzi udzielono: 18 września 2018 r., stan prawny dotychczas nie uległ zmianie

PYTANIE

Do jakiej grupy KŚT należy zakwalifikować sprzęt zakupiony do kuchni w restauracji: naświetlacz do jaj, kuchnia gazowa 6-palnikowa z palnikiem elektrycznym, frytkownica podwójna elektryczna, kuchnia gazowa 4-palnikowa na podstawie zamkniętej z trzech stron, płyta beztłuszczowego smażenia 1/2 gładka +1/2 ryflowana, taboret gazowy podwójny, okap centralny z łapaczami tłuszczu, okap przyścienny nad piec z łapaczami tłuszczu, automatyczny ekspres do kawy profi line, zmywarka kapturowa z pompą podwyższona moc z pompą odpływową, klimatyzator podsufitowy?

Jakie stawki amortyzacyjne zastosować?

ODPOWIEDŹ

Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX