Czy w takiej sytuacji prowadzący jednostkę gastronomiczną jest w całości zwolniony z obowiązków wynikających z dyrektywy SUP?
Pytania i odpowiedzi
Status: Aktualne
Odpowiedzi udzielono: 12 grudnia 2023 r., stan prawny dotychczas nie uległ zmianie
PYTANIE
Lokal gastronomiczny oferuje dania na wynos w opakowaniach posiadających certyfikat wykorzystania wyrobów z tworzyw sztucznych do wielokrotnego użytku, wyprodukowanych z surowca PS oraz PP (otrzymały pozytywną ocenę testów pod kątem odporności naczyń kuchennych na mechaniczne zmywanie (125 cykli testowych) w temperaturze 65°C. Testy zostały przeprowadzone w oparciu o normy EN 12875-1 oraz 12875-2.
Czy w takiej sytuacji prowadzący jednostkę gastronomiczną jest w całości zwolniony z obowiązków wynikających z dyrektywy SUP?
ODPOWIEDŹ
Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX