Czy w przypadku sprawozdań za korzystanie ze środowiska dla restauracji wyposażonej w kuchenki gazowe należy traktować emisję zanieczyszczeń ze spalania gazu podczas sporządzania potraw jako zorganizowaną?

Pytania i odpowiedzi
Status:  Nieaktualne, stan prawny na: 5 listopada 2020 r.
Autor odpowiedzi: Gall Marek
Odpowiedzi udzielono: 3 lipca 2020 r.

PYTANIE

Czy w przypadku sprawozdań za korzystanie ze środowiska dla obiektu gastronomicznego – restauracji, wyposażonego w kuchenki gazowe, należy traktować emisję zanieczyszczeń ze spalania gazu podczas sporządzania potraw jako zorganizowaną?

Nad kuchenkami znajdują się okapy z mechanicznym wyciągiem oparów.

Czy gdyby taka instalacja podlegała pod obowiązek zgłoszenia (> 500 posiłków na dobę), należałoby uwzględnić w zgłoszeniu, oprócz emisji z np. oleju jadalnego, emisję ze spalania gazu?

ODPOWIEDŹ

Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX