Czy przy wydatku energetycznym rzędu 2000 kcal pracownicy powinni otrzymywać posiłki przez cały rok czy tylko w okresie zimowym?
Pytania i odpowiedzi
Status: Aktualne
Odpowiedzi udzielono: 29 stycznia 2015 r., stan prawny dotychczas nie uległ zmianie
PYTANIE
W zakładzie pracy zmierzono poziom wydatku energetycznego u pracowników zatrudnionych na zewnątrz oraz w pomieszczeniach zamkniętych. W dniu kiedy pomiar był przeprowadzany pracownicy pracowali w pomieszczeniu o temperaturze 14-16°C. Wydatek energetyczny oszacowano na poziomie ponad 2000 kcal.
Czy jeśli pracownicy będą pracowali na dworze, poziom ten, ze względu na niższą temperaturę, się nie zmniejszy?
Czy w związku z wysokim poziomem wydatku energetycznego (ponad 2000 kcal) pracownicy powinni otrzymywać posiłki przez cały rok czy tylko w okresie zimowym?
ODPOWIEDŹ
Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX