Czy przedsiębiorca, który posiada food truck i zamierza prowadzić sprzedaż napojów alkoholowych w trzech lokalizacjach musi posiadać trzy odrębne zezwolenia na sprzedaż napojów alkoholowych?
PYTANIE
Przedsiębiorca posiada food truck, w którym poza żywnością, chciałby sprzedawać piwo (do spożycia w miejscu sprzedaży). Food truck ma rotacyjnie stać w 3 lokalizacjach - przedsiębiorca w każdej posiada tytuł prawny do nieruchomości.
Czy istnieje prawna możliwość wydania zezwolenia stałego w takiej sytuacji?
Czy możliwe jest wydanie jednego zezwolenia na food trucka z określeniem 3 lokalizacji, gdzie będzie stał (oczywiście po weryfikacji, że wszystkie 3 lokalizacje oraz nr rejestracyjny food trucka są również wskazane w decyzji sanepidu)?
Czy jednak należałoby wydać na każdy adres 3 odrębne zezwolenie?
Ewentualnie, w przypadku gdy przedsiębiorca posiada już jedno stałe zezwolenie, aby móc sprzedawać piwo, może starać się o zezwolenia jednorazowe w ramach działalności food trucka?
ODPOWIEDŹ
Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX