Czy opakowania pobierane ze stołówki szpitalnej należy uwzględnić w opłacie produktowej?
Pytania i odpowiedzi
Status: Nieaktualne, stan prawny na: 31 grudnia 2021 r.
Odpowiedzi udzielono: 20 stycznia 2021 r.
PYTANIE
Szpital prowadzi bar/stołówkę, gdzie są wydawane posiłki na wynos w jednorazowych opakowaniach (szpital i stołówka mają jeden NIP, więc są jednym podmiotem). W związku z sytuacją związaną z koronawirusem część oddziałów szpitala została na jakiś czas zamknięta – w tym czasie posiłki dla pacjentów były podawane w jednorazowych opakowaniach pobieranych ze stołówki. Posiłki przygotowywał ktoś inny - stołówka tylko wydawała/udostępniała opakowania.
Czy te opakowania należy uwzględnić w opłacie produktowej?
Czy można potraktować, że był to użytek własny?
ODPOWIEDŹ
Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX