Czy można przy jednym transporcie z tej samej restauracji wystawić dwie karty na ten sam kod odpadu na różne rodzaje odpadów wchodzących w skład tego kodu, które nie są mieszane ze sobą?
PYTANIE
W gastronomii wytwarzany jest odpad z grupy 02 03 (odpady z przygotowania, przetwórstwa produktów i używek spożywczych oraz odpady pochodzenia roślinnego (...) w tym oleje jadalne), czyli 02 03 04 (surowce i produkty nienadające się do spożycia i przetwórstwa).
Czy można przy jednym transporcie z tej samej restauracji wystawić dwie karty na ten sam kod odpadu na różne rodzaje odpadów wchodzących w skład tego kodu, które nie są mieszane ze sobą?
W tym przypadku chodzi np. o 100 kg oleju oraz 20 kg innych odpadów przetwórczych. Zgodnie z prawem, wytwórca decyduje o klasyfikacji odpadu. Dodatkowo w powyższym przypadku zaklasyfikowanie kodu odpadów 02 03 04 wynika z uzyskanych informacji z urzędu przez stronę zainteresowaną.
ODPOWIEDŹ
Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX