Czy działalność gospodarcza polegająca na domowym wypieku ciast i sprzedaży ich odbiorcom (kawiarnie), opodatkowana ryczałtem od przychodów ewidencjonowanych powinna być potraktowana jako usługa gastronomiczna i opodatkowana stawką 3%, czy też jako działalność wytwórcza i opodatkowana stawką 5,5% ryczałtu?

Pytania i odpowiedzi
Status:  Aktualne
Autor odpowiedzi: Krywan Tomasz
Odpowiedzi udzielono: 26 stycznia 2017 r., stan prawny dotychczas nie uległ zmianie

PYTANIE

Czy działalność gospodarcza polegająca na domowym wypieku ciast i sprzedaży ich odbiorcom (kawiarnie), opodatkowana ryczałtem od przychodów ewidencjonowanych powinna być potraktowana jako usługa gastronomiczna i opodatkowana stawką 3%, czy też jako działalność wytwórcza i opodatkowana stawką 5,5% ryczałtu?

ODPOWIEDŹ

Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX