Pytania i odpowiedzi
Status: Aktualne
Autor odpowiedzi: Kica Jolanta
Odpowiedzi udzielono: 16 grudnia 2017 r., stan prawny dotychczas nie uległ zmianie

PYTANIE

Osoba fizyczna świadczy usługi cateringu dietetycznego. Posiłki przygotowywane są na podstawie ułożonych z góry jadłospisów rozpisanych na cztery tygodnie w różnych wariantach kalorycznych. Klient ma do wyboru rodzaj diety oraz wariant kaloryczności z możliwością eliminacji lub zamiany określonych produktów z cateringu. Dostępne jadłospisy mają stały charakter i nie są układane dla każdego klienta oddzielnie. Usługa obejmuje dowóz posiłków do klienta na terenie miasta. Usługa nie obejmuje sprzedaży alkoholu oraz ciepłych napojów (kawa, herbata).

Czy przy cateringu dietetycznym można zastosować formę opodatkowania ryczałtem od przychodów ewidencjonowanych?

Czy w takim wypadku będzie miała zastosowanie stawka ryczałtu 3%?

ODPOWIEDŹ

Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX

Zaloguj się do LEX | Nie korzystasz jeszcze z programów LEX?