Czy bez specjalności w zakresie żywienie człowieka można pracować na stanowisku dietetyka w podmiocie leczniczym niebędącym przedsiębiorcą?
Pytania i odpowiedzi
Status: Nieaktualne, stan prawny na: 4 września 2023 r.
Odpowiedzi udzielono: 3 lipca 2023 r.
PYTANIE
Czy osoba która ukończyła w 2002 r. studia wyższe (inżynier) na kierunku technologia żywności i żywienia człowieka, w zakresie technologii żywności, a następnie w 2004 r. uzyskała tytuł magistra inżyniera na kierunku technologia żywności i żywienia człowieka, w zakresie technologii żywności może pracować na stanowisku dietetyka w podmiocie leczniczym niebędącym przedsiębiorcą, w rozumieniu przepisów rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 20 lipca 2011 r. w sprawie kwalifikacji wymaganych od pracowników na poszczególnych rodzajach stanowisk pracy w podmiotach leczniczych niebędących przedsiębiorcami?
W dyplomach tej osoby nie ma określonej "specjalności", użyte jest pojęcie "w zakresie".
ODPOWIEDŹ
Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX