Brzezińska Alicja, Znakowanie poszczególnych środków spożywczych - cz. II

Komentarze praktyczne
Opublikowano: ABC
Status: Nieaktualny, stan prawny na: 29 marca 2013 r.
Autor:

Znakowanie poszczególnych środków spożywczych - cz. II

Komentarz jest szczegółowym omówieniem zasad oznaczania poszczególnych środków spożywczych. Autorka odnosi się do zasad oznaczania opakowanych środków spożywczych głęboko mrożonych przeznaczonych bezpośrednio dla konsumenta, znakowania czekolady, kakao, wyrobów czekoladowych i kakaowych, dżemów, galaretki i marmolady, soków owocowych, kawy, ekstraktów kawy i cykorii, pieczywa, miodu i jaj konsumpcyjnych oraz Kaziny spożywczej. Druga część komentarza poświęcona jest wyjaśnieniu na czym polega istota zmian w dotychczasowym systemie znakowania żywności. Komentarz adresowany jest do przedsiębiorców działających w sektorze spożywczym.

Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX