Brzezińska Alicja, Zatwierdzanie i rejestracja zakładów produkujących żywność

Komentarze praktyczne
Opublikowano: ABC
Status: Nieaktualny, stan prawny na: 12 kwietnia 2010 r.
Autor:

Zatwierdzanie i rejestracja zakładów produkujących żywność

Komentarz omawia zasady zatwierdzania i rejestracji zakładów produkujących żywność. Przedstawiono wspólnotową oraz krajową procedurę zatwierdzania zakładu paszowego i żywnościowego, kompetencje powiatowego inspektora sanitarnego w sprawach rejestracji oraz zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzenia, zawieszania oraz cofania zatwierdzenia zakładów, jak również samą procedurę rejestracji zakładu. Opisano także warunki formalne, jakie spełniać musi wniosek o rejestrację lub zatwierdzenie zakładu oraz zakres informacji umieszczanych w rejestrze zakładów.

Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX