Brzezińska Alicja, Wymagania weterynaryjne przy produkcji przetworzonego białka zwierzęcego i osłonek naturalnych
Komentarze praktyczne
Opublikowano: ABC
Status: Nieaktualny, stan prawny na: 29 maja 2010 r.
Wymagania weterynaryjne przy produkcji przetworzonego białka zwierzęcego i osłonek naturalnych
Prezentowany komentarz dotyczy zagadnienia związanego z produkcją, handlem i przewozem przetworzonego białka zwierzęcego i osłonek naturalnych. Autorka omawia w nim regulacje wspólnotowe i krajowe określające wymagania weterynaryjne dla tych produktów. W komentarzu wyjaśniono zasady handlu białkiem zwierzęcym i osłonkami z krajami trzecimi, w tym procedury kontroli zgodności ze standardami w odniesieniu do sposobu pobierania próbek, wydawania decyzji administracyjnych, obróbki produktów zakładzie przetwórczym oraz ich transportu.
Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX