Ćwiek Witold, Warunki technologiczne oraz wyposażenie pomieszczeń w zakładzie przetwórstwa mięsnego

Komentarze praktyczne
Opublikowano: ABC
Status: Nieaktualny, stan prawny na: 31 stycznia 2010 r.
Autor:

Warunki technologiczne oraz wyposażenie pomieszczeń w zakładzie przetwórstwa mięsnego

Wstęp

Warunki techniczne i technologiczne dla zakładów przetwórstwa produktów mięsnych dotyczące pomieszczeń i ich wyposażenia zawarto w § . 20 – 24 w rozdziale 4 rozporządzenia z dnia 29 czerwca 2004 r. w sprawie wymagań weterynaryjnych przy produkcji i dla produktów mięsnych oraz innych produktów pochodzenia zwierzęcego umieszczanych na rynku (Dz. U. Nr 160, poz. 1673; dalej jako: rozporządzenie). Akt ten wydano na podstawie art. 5 ust. 2ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. o wymaganiach weterynaryjnych dla produktów pochodzenia zwierzęcego. Przepisy te dotyczą zakładów umieszczających na rynku produkty mięsne i inne produkty pochodzenia zwierzęcego, które po obróbce są przeznaczone do spożycia przez ludzi lub przygotowania innych środków spożywczych oraz umieszczających na rynku produkty zawierające inne środki spożywcze oraz jedynie niewielki procent mięsa lub produktów mięsnych. W rozporządzeniu przewidziano regulacje dla zakładów produkujących również inne środki spożywcze oraz jedynie...

Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX