Pikor Danuta, Strefy ochronne ujęć wody

Komentarze praktyczne
Opublikowano: LEX/el. 2019
Status: Aktualny
Autor:

Strefy ochronne ujęć wody

Aby woda przeznaczona do spożycia przez ludzi posiadała odpowiednią jakość, wokół ujęć wody służących zaopatrzeniu ludności w wodę tworzone są strefy ochronne. Niniejszy tekst poświęcony jest obowiązującym od 1.01.2018 r. zasadom tworzenia takich stref. Treści w nim zawarte mogą być pomocne pracownikom przedsiębiorstw wodociągowo-kanalizacyjnych oraz posiadającym własne ujęcia wody producentom żywności i innych dóbr, które wymagają wody wysokiej jakości, a także przedsiębiorcom, którzy w ramach swojej działalności handlowej, usługowej czy przemysłowej dysponują wodą przeznaczoną do spożycia przez ludzi, pochodzącą z własnych ujęć wody.

Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX