Brzezińska Alicja, Nadzór nad produkcją produktów pochodzenia zwierzęcego - kompetencje powiatowego lekarza weterynarii. Obowiązki podmiotów prowadzących działalność nadzorowaną
Komentarze praktyczne
Opublikowano: ABC
Status: Nieaktualny, stan prawny na: 17 sierpnia 2012 r.
Nadzór nad produkcją produktów pochodzenia zwierzęcego - kompetencje powiatowego lekarza weterynarii. Obowiązki podmiotów prowadzących działalność nadzorowaną
Artykuł przedstawia kompetencje powiatowego lekarza weterynarii w zakresie nadzoru nad produkcją produktów pochodzenia zwierzęcego. Omówiono urzędowy nadzór powiatowego lekarza weterynarii, obowiązki podmiotów prowadzących działalność nadzorowaną, zasady rejestracji i dopuszczenia zakładu do produkcji, proces zatwierdzania zakładów, status zakładów przepakowywania oraz rynków hurtowych.
Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX