Ćwiek Witold, Kontrola wewnętrzna w zakładzie przetwórstwa mięsnego
Kontrola wewnętrzna w zakładzie przetwórstwa mięsnego
Komentarz omawia kontrolę wewnętrzną w zakładzie przetwórstwa mięsnego. Przedstawiono zasadę wytwarzania produktów mięsnych w zakładach uprawnionych do wytwarzania takich produktów, obowiązek zakładu prowadzenia kontroli wewnętrznej według zasad określonych przez system HACCP (system analizy zagrożeń i krytycznego punktu kontrolnego), uwzględniającej specyfikę zakładu. Opisano także zasady prowadzenia szkoleń osób zatrudnionych przy produkcji produktów mięsnych w zakresie bezpieczeństwa i higieny, dostosowanych do rodzaju produkcji prowadzonej przez zakład i zdolności produkcyjnej zakładu oraz zasady nadzoru powiatowego lekarza weterynarii nad zatwierdzonymi zakładami produkującymi, przetwarzającymi, pakującymi i wprowadzającymi na rynek produkty mięsne.
Pełna treść dostępna po zalogowaniu do LEX